Diarra boos over terugkeer naar Real

Kristof Blomme
| 0 reacties
Diarra boos over terugkeer naar Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mohamadou Diarra moet dit weekend terugkeren naar Madrid om daar de beslissende match voor het kampioenschap te spelen. De middenvelder is niet gelukkig met de beslissing van de Fifa. 
Real Madrid leek voor de beslissende match in het Spaanse kampioenschap Robinho en Diarra te moeten missen. Real diende protest in bij de Fifa en de Spaanse club kreeg gelijk. Diarra moet terugkeren naar Spanje. De middenvelder zelf is niet te spreken over die beslissing. 

"Ik begrijp dat Real opkomt voor zijn belangen, maar de houding van de Fifa is schandalig. Ze kleineren het Afrikaanse voetbal. Nationale teams gingen altijd boven de clubs, maar het lijkt erop alsof de Fifa 72 uur voor de match de regels heeft veranderd. De mensen hier in Mali denken dat ik en Kanouté (van Sevilla) zelf een uitweg hebben gevonden om niet voor ons land te moeten voetballen."

Ook bondscoach Jodar, die zijn twee sterspelers moet missen, is niet opgetogen. "De Fifa is bezweken onder de druk van de Spaanse clubs. Het lijkt erop dat een klein Afrikaans bondje niet opgewassen is tegen de Spaanse reuzen." Opvallend, ook twee Algerijnse clubs wilden hun Malinese internationals terugroepen, maar zij kregen geen groen licht van de Fifa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties