Analyse Antwerp: Nog een extra jaar in tweede

Dirk Pieters
| 0 reacties
Antwerp: Nog een extra jaar in tweede
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp is er voor het derde jaar op rij niet in geslaagd om te promoveren naar de hoogste afdeling. Voor het seizoen gaven weinigen de Great Old een kans om te promoveren, maar de oudste club van het land maakte het Dender heel lang moeilijk bovenaan het klassement. Enkel op het einde van het seizoen kon de ploeg van trainer Warren Joyce niet meer volgen. Ook in de eindronde lukte het niet en zo blijft stamnummer één nog een jaartje langer in de tweede klasse.

De competitie

Antwerp begon de competitie uitstekend en ging enkel op de vijfde speeldag onderuit tegen Oostende. Na de nederlaag aan de kust duurde het maar liefst zestien wedstrijden alvorens de Great Old opnieuw onderuit ging. De club kreeg pas een tweede nederlaag om de oren in februari. Toch leek de titel nog heel ver weg voor de ploeg van Warren Joyce. Door het uitstekende parcours van Dender stond Antwerp in de heenronde nog steeds vijf punten achter op leider Dender. Ook na de winterstop bleef de Antwerpse club goed spelen, maar zag het Dong, Evans en Simpson vertrekken naar Engeland. Na de nederlaag tegen Tubeke ging het snel bergaf met Antwerp. De gelijke spelen en nederlagen stapelden zich op en tegen de mindere goden wou het opeens niet meer lukken. Op enkele speeldagen voor het einde was Antwerp helemaal uitgeteld. De ploeg van Warren Joyce kon zich op de eindronde concentreren.

Antwerp begon de eindronde met uitstekend voetbal, maar het kwam in de eerste wedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen KV Mechelen. Ook in de terugwedstrijd tegen Malinwa speelde het niet onaardig, maar ging het met 1-0 de boot in. Enkele dagen later bracht Antwerp de spanning terug door met 2-1 te winnen van Lierse. Maar het mocht niet lukken voor Antwerp. Op de voorlaatste speeldag ging Antwerp onderuit op het veld van Lierse en was het seizoen volledig voorbij.

De Beker 

Voor het eerst sinds lang kende Antwerp nog eens een goed bekerparcours. De Great Old kende in de vierde en vijfde ronde weinig problemen met Francs Borains (2-0) en Diegem Sport (4-1). In de zestiende finales kreeg het een eersteklasser op bezoek. De Bosuil liep aardig vol met iets meer dan 8.000 toeschouwers en die zagen een enorm sterk Antwerp. De thuisploeg verpletterde een erg zwak Lokeren met 4-1. Ook in de volgende ronde kreeg de Great Old een eersteklasser (Lierse), maar ook die ging met de billen bloot (1-4). De Great Old liet zien dat het aan een erg sterk seizoen bezig was. In de kwartfinales was het voorbij. Antwerp kreeg Standard op bezoek. De nummer drie uit eerste klasse was vooral in de terugwedstrijd te sterk voor Antwerp en zo zat het bekeravontuur er op.

Spelersevaluatie

Dit jaar waren de sterkhouders niet de spelers van Manchester United. Het was duidelijk dat Evans en Campbell enorm sterke spelers waren, maar de eigen spelers op Antwerp moesten niet onderdoen voor de Mancunians. Vooral Ristovic, Cisse, Di Gregorio en Spencer Verbist lieten heel wat aardige dingen zien. Het is dan ook niet onverwacht dat deze heren in de belangstelling staan van heel wat eersteklassers. Ook de eigen jeugd kreeg opnieuw kansen op de Bosuil. Zo speelde Kevin Baert een uitstekend seizoen. Ritchie De Laet liet dan weer in de eindronde zien een nuttige speler te kunnen zijn voor volgend seizoen.

Het enige minpunt bleek het vertrek van Evans, Simpson en Dong. De drie spelers van Manchester United hadden hun draai op de Bosuil gevonden, maar werden tijdens de winterstop teruggeroepen naar Engeland.

Volgend seizoen

Het is duidelijk dat Antwerp wil verder werken met de huidige kern voor zover dat mogelijk is. Verschillende sterkhouders van de club staan op de verlanglijstjes van heel wat eersteklassers, maar tot op heden vertrok er geen enkele eigen basisspeler. Enkel de Engelse spelers keren zeker terug naar Manchester United.

Aan inkomende transfers geen gebrek dit jaar op de Bosuil. Zo haalde de Great Old tot nog toe vijf spelers binnen. Gbarssin, Kenmogne, Wauthy, Glouftsis en Fostier zullen volgend seizoen te zien zijn in het shirt van Antwerp. Het is overduidelijk: Antwerp wil volgend seizoen maar één ding en dat is… de titel in tweede klasse. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties