Alweer voetbalrellen in Argentinië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Alweer voetbalrellen in Argentinië
Foto: © SC

Het is gisteren weer flink fout gelopen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In een massale vechtpartij kwam deze keer zelfs één persoon om het leven terwijl 24 anderen gewond raakten. 

De gevechten vonden plaats bij het promotie-degradatieduel tussen Nueva Chicago en CA Tigre. Het stond 1-2 in het voordeel van Tigre (de bezoekers) en toen kregen zij ook nog een strafschop. De gefrustreerde supporters van Nueva Chicago bestormden het speelveld en keerden zich tegen de jubelende fans van Tigre. Bij verlies zou Nueva Chicago degraderen. 

Naast het viseren van de supporters van Tigre zat de woedende menigte ook de eigen spelers op de hielen en trokken ze hen de schoenen en kleren van het lijf. De scheidsrechters, spelers en trainers vluchtten zo snel mogelijk naar de kleedkamers. Sommigen hadden enkel nog hun ondergoed aan. De wedstrijd werd uiteraard gestaakt.

Buiten het stadion bleef de jacht op Tigre-supporters voortgaan. In het geweld sneuvelden ook heel wat autovensters en etalages. Eén fan van Tigre kreeg een steen op het hoofd en overleed aan zijn verwondingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties