Man City wint vlot bij Örgryte

Kevin Vanbuggenhout

Manchester City speelt deze week twee oefenmatchen in Zweden, het land van zijn nieuwe manager Sven-Göran Eriksson. Woensdagavond stond de eerste partij op het menu. In Varberg werd Man City ontvangen door Örgryte.

Manchester City ging meteen goed van start. Rolando Bianchi opende van dichtbij de score. Bianchi scoorde dus bij zijn debuut voor City. Ook die andere aanwinst, Gelson Fernandes, speelde zijn eerste wedstrijd voor de Blues. Voorts testte City op rechts ook youngster Shaleum Logan. Manchester was duidelijk baas en controleerde de partij. Emile Mpenza zag een doelpunt afgekeurd, enkele minuten later schoot de Belgische aanvaller net naast. Tegen de gang van het spel in kwam Örgryte langszij. Boyd Mwila kon aanleggen en schoot de 1-1 ruststand op het bord.

Bij de rust werd Emile Mpenza vervangen door Bernardo Corradi. Mpenza behoorde wederom tot de uitblinkers voor Man City. In de tweede helft nam City weer afstand van Örgryte. Een schot van Logan strandde op de paal, Corradi tikte de rebound binnen. Een goed uur ver zette Vassell voor van op links en Samaras kopte de 1-3 binnen. Logan legde enkele minuten later de 1-4 eindstand vast.

Opstelling Man City: Isaksson; Ball(79' Laird), Dunne(66' M.Mills), Onuoha(56'D.Mills), Richards; Fernandes(66' Dabo), Ireland(56' Vassell, 69' Dickov), Johnson(56' Hamann), Logan(66' Miller); E.Mpenza(46' Corradi), Bianchi(56' Samaras)

Doelpunten: 18' Bianchi 0-1, 37' Mwila 1-1, 52' Corradi 1-2, 61' Samaras 1-3, 64' Logan 1-4