Moeskroen haalt het van Doornik

Dirk Pieters

In de Waalse derby tussen Moeskroen en Doornik won de eersteklasser met 3-1. Voor ruim 1.400 toeschouwers was de thuisploeg de ganse wedstrijd de betere ploeg. Toch duurde het vrij lang alvorens de thuisploeg op voorsprong kwam. Na 38 minuten zorgde Ba voor de verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging Moeskroen op zoek naar een tweede treffer en die kwam er al vrij snel. Custovic zorgde van op de stip voor de 2-0. Toch liet Doornik, dit seizoen in tweede klasse, zich niet doen. Scarpino zorgde op het uur voor de aansluitingstreffer. In de slotfase was het Dugardein die de 3-1 eindstand op het bord zette.

Moeskroen: Christophe Martin - Alexandre Teklak (46' Jérémy Sapina) - Geoffrey Toyes - Daan Van Gyseghem - David Grondin - Karim Fellahi (46' Drazen Govic) - Steve Dugardein - Bastien Chantry (46'Mathieu Assou-Ekotto) - Mustapha Oussalah - Adnan Custovic - Demba Ba (75' Tomou )
Doelpunten: 38' Ba (1-0), 53'Custovic (2 - 0 penalty), 60' Scarpino (2-1), 83' Dugardein (3-1)