Dender en gesprek Gerets

Dender en gesprek Gerets
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Vrijdagavond vond in het Beekmanstadion de ploegvoorstelling van Dender plaats voor pers en supporters. Eerst gaf Frank Leenknegt een woordje uitleg in verband met de op til staande infrastructuurveranderingen. Namelijk fase 1: het plaatsen van 4 verlichtingspylonen (34m - 12.000LUX) en het verbouwen van de staantribunes naast de overdekte staantribune - deze werken beginnen op 20 augustus en zouden op 20 oktober moeten voltooid zijn. Fase 2, het bouwen van een nieuwe tribune achter het doel langs de grote parking is gepland voor begin 2008.
Met het vervangen van de huidige staantribune (fase 3) moet gewacht worden tot na de competitie (wegens aanwezigheid van de kleedkamers). Alle nieuwe tribunes gaan hetzelfde profiel hebben, 5 rijen staanplaatsen en 12 om te zitten.

Sportief gezien hoopt FC een rustig seizoen, gekruid met een paar uitschieters, te kunnen meemaken. Hiervoor werd het de term "onderaan in de linkse kolom" gebruikt. Hierna werden de spelers aan het publiek voorgesteld. De avond werd afgesloten met een barbecue.
 
We pikten er Johan Gerets uit, die op de voorstelling om gekende redenen een welpje werd genoemd. Johan is ondertussen 25 jaar en begint aan zijn tweede seizoen bij de nieuwkomer in eerste.
 
Je promoveert met Dender naar eerste klasse , dat moet een schitterend gevoel zijn?
 
"Dat is een droom die in vervulling gaat. Zoals veel jongens wil je dat ooit wel meemaken. Nu is het weer een stapje verder en de ambitie wordt verlegd. Je vraagt je nu af hoeveel matchen je gaat spelen en of je het goed gaat doen. Ik heb er vertrouwen in en de groep gaat goed met elkaar om. Ik heb er zin in."
 
De grote troef van Dender vorige seizoen waren de automatismen van spelers die al een hele tijd samenspeelden. Door de noodzakelijke transfers zal dit een beetje minder zijn?
 
"Dat is een beetje de wet van het voetbal tegenwoordig. Jongens denken op een andere plaats iets meer te verdienen of vrezen dat ze het niveau niet aankunnen en gaan naar andere clubs. Je moet dan veel nieuwe jongens in je ploeg gaan inbrengen maar ik denk dat deze club wel sterk genoeg is en een paar goede figuren in de groep heeft zitten die dat kunnen opvangen en de nieuwe jongens goed kunnen leiden."
 
Er is ook heel wat ervaring bijgekocht met bijvoorbeeld een Jan Van Steenberghe die al een rijgevulde carrière achter de rug heeft ?
 
"Dat hebben ze inderdaad goed gedaan. Van Steenberghe, Lemmens, Peeters, Barbé: dat zijn allemaal jongens die er al van geproefd hebben. Die weten wat er moet gebeuren om erin te kunnen blijven. Op zich hebben ze daarom heel goede aankopen gedaan."
 
Welke ambitie leeft er binnen de spelersgroep, waar zien jullie jezelf eindigen dit seizoen?
 
"Het is niet meer als vorig seizoen. We moeten net naïef zijn en heel realistisch, vorig seizoen waren we bijna altijd de sterkste ploeg maar daar kan je nu niet op rekenen. Het geloof is er om in eerste klasse te blijven. Om te zeggen het linkerkolommetje zoals de technisch directeur het net zei, het is heel ambitieus en het getuigt van klasse van de club om dat toch aan te gaan."
 
De laatste jaren doen de ploegen die stijgen het altijd goed en kunnen ze zich gemakkelijk handhaven in eerste. Niettegenstaande worden jullie als degradatiekandidaat nummer één afgeschilderd?
 
"De pers vergeet een beetje dat zoiets ons juist motiveert. Ikzelf denk dat een tiende tot veertiende plaats wel haalbaar moet zijn. Dat is een plaats die we moeten ambiëren. Het feit dat een promovendus het eerste jaar goed draait heeft er ook mee te maken dat je uit een seizoen komt dat je bijna alles wint maar het is het tweede jaar, het bevestigingsjaar, dat dikwijls enorm zwaar is. Zulte Waregem en Roeselare hebben het vorig seizoen ook moeilijk gehad. Ik vermoed dat we nog op het elan van vorig seizoen kunnen voortborduren en zeker in de thuismatchen zullen we punten moeten pakken, zo simpel is dat."
 
Dit bewijst toch andermaal dat tweede klasse weinig gevolgd wordt in de pers want wie jullie vorig jaar heeft zien spelen geeft jullie geen degradatieplaats in een prognose?
 
"Inderdaad, zeker in onze thuismatchen kan je merken dat we een heel sterke ploeg hebben en met de aankopen die gedaan zijn denk ik dat we kwalitatief nog sterker geworden zijn. Ze mogen ons zeker niet onderschatten."
 
Bart Hermans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties