Lotto Street Soccer wil straatvoetbal promoten

Philippe Crols
| 0 reacties
Lotto Street Soccer wil straatvoetbal promoten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerpse Voetbalschool vzw en ACTION Sports organiseren deze zomer, in samenwerking met de Nationale Loterij, Voetbalbalkrant.com en Sport-Planet.eu, LOTTO STREET SOCCER. 
 
Het gaat om tien grote straatvoetbaltornooien voor jongeren van 6 tot 16 jaar in tien Belgische steden. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld en deelnemen is volledig gratis. De tornooien gaan door op centrale locaties in de stadscentra. Lotto Street Soccer brengt het voetbal dus terug naar waar het geboren is... op straat!
 
Lotto Street Soccer wil de Belgische jeugd aanzetten tot sport en beweging en tonen dat sporten in de eerste plaats staat voor plezier! Daarnaast wil het project ook jongeren van verschillende culturen en alle lagen van de bevolking op een sportievewijze met elkaar leren omgaan. De verbetering van het samenleven en van de communicatie tussen deze jongeren zal hun integratie in de stad bevorderen. Lotto Street Soccer wil aantonen dat het medium sport/voetbal de bestaande barrières kan doorbreken. Vandaar ook dat het tornooi voor iedereen gratis is!
 
De Lotto Street Soccer tornooien vinden plaats in 10 grote steden verspreid over heel België: Luik (30/6), Oostende (6/7), Leuven (7/7), Brussel (11/7), Hasselt (28/7), Aarlen (4/8), Antwerpen (11/8), Moeskroen (18/8), Namen (22/8) en St-Niklaas (25/8).
 
Mbark Boussoufa en Olivier Deschacht zijn de twee peters van Lotto Street Soccer. 
Voor meer informatie: www.lottostreetsoccer.be.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties