'Bereid om zware financiële inspanning te leveren'

Harald Berings
| 0 reacties
'Bereid om zware financiële inspanning te leveren'
Foto: © SC

Gisteren stond in Anderlecht weer de jaarlijkse Fan Day op het programma. Duizenden fans van de landskampioen konden om en rond het Constant Vanden Stock Stadion hun helden ontmoeten en kort een praatje slaan. Met de finale van de Beker van Defensie, tientallen sponsorstandjes en een rondleiding in het stadion werden de supporters zoet gehouden tot de klok van vier. 

Toen kwamen in groene legerbusjes de spelers aan en kon de jacht naar handtekeningen beginnen. Voor publiekslievelingen als Ahmed Hassan, Nicolas Frutos en Lucas Biglia of nieuwkomers Cyril Théreau en Luciano Triguinho was het voor de volhouders wel een uurtje aanschuiven. Rond zes uur volgde dan de climax, met de ploegvoorstelling in het stadion. Daar hadden manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock nog een verrassing in petto voor de fans.

De soap rond Jan Polak lijkt uiteindelijk toch een positieve afloop te kennen voor Anderlecht. De Tsjech werd de laatste weken bij Nürnberg niet meer in de basis uitgespeeld en lijkt stilaan overtuigd te zijn van het Brusselse aanbod. "We boeken stap voor stap vooruitgang in dit dossier. Maar de volgende keer dat we over Polak iets zeggen, moet het iets definitiefs zijn. Anders maken we ons belachelijk. Er komen in ieder geval nog twee spelers bij. Wie dat zijn, kunnen we nu nog niet vertellen, maar we kunnen beloven dat het grote namen zullen zijn", verklapte Van Holsbeeck op de middenstip van het Astridpark. Sporting zou de nieuwkomers in de loop van volgende week voorstellen.

Grote vissen kosten doorgaans veel geld. Over naar de voorzitter dus: "We willen persé onze box-to-box-speler vinden. Daarnaast komt er ook een nieuwe spits of een rechtsachter. Ik ben bereid daar een zware financiële inspanning voor te leveren", aldus Vanden Stock. Verschillende buitenlandse kranten melden dat Anderlecht voor de positie van rechtsback al onderhandelde met Ousmane Ndoye, een Senegalees van Estoril uit de Portugese BWIN-Liga. De speler zou weg willen, maar zijn club werkt tegen door een te hoge transferprijs te vragen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties