AA Gent: Kan Sollied beter doen dan Leekens?

Thomas Dubois
| 0 reacties
AA Gent: Kan Sollied beter doen dan Leekens?
Foto: © SC

De start van de Jupiler League komt dichter en dichter maar voor deze begint blikken we even terug op de voorbije transferperiode en vooruit op het nieuwe seizoen van KAA Gent.

Langzaam maar zeker opklimmen

De Buffalo's starten het seizoen opnieuw met goede moed en hoge verwachtingen. Het vertrek van Leekens werd opgevangen met de komst van Trond Sollied, Cedomir Janevski en Chris Van Puyvelde, deze werden door de supporters met enthousiasme onthaald. Qua ploeg heeft Gent weinig of niet moeten inbinden. Bij de gevestigde waarden verlieten enkel Fréderic Herpoel en Nicolas Lombaerts de Buffalo's, voor die laatste zou veel geld gevloeid zijn. Voor het overige is er dus niet aan kwaliteit ingeboet. 

Er zijn wel veel nieuwe gezichten bij Gent, al zijn het vooral veel versterkingen in de breedte. Toch hebben ze ook enkele jonge talenten binnengehaald zoals Gil Vermuth, Roberto Rosales en Massimo Moia. Ook Christophe Grondin liet reeds een goede indruk achter bij de voorbereidende wedstrijden en ook Milos Maric moet de buffalo's dit seizoen wat kunnen bijbrengen. Het is nog vroeg om een oordeel te vellen over alle inkomende spelers, maar één ding is zeker, Gent zou Gent niet zijn als er niet opnieuw met veel ambitie naar het nieuwe seizoen zou aangekeken worden. KAA Gent zelf mikt op de vierde positie, dat zou even goed zijn als het seizoen ervoor, al wordt er openlijk op meer gehoopt. Ook de meeste supporters hebben vertrouwen in het aankomende seizoen. Het wordt vooral ook uitkijken of Gent een goede seizoensstart kan maken en of ze de druk zullen aankunnen. Toch moet Gent voldoende gewapend zijn om het nieuwe seizoen even goed of zoniet beter te doen dan het voorgaande. 
De voorbereiding van de Gentenaars bestond vooral uit Intertotowedstrijden. Het schakelde eerst Cliftonville uit, maar moest zich dan wel gewonnen geven tegen het Deense Aalborg, waardoor ze de UEFA cup mochten vergeten. Er werden slechts drie oefenpartijen afgewerkt, alle drie werden ze gewonnen tegen mindere tegenstanders, al wisten de buffalo's in deze matchen toch veel doelpunten mee te pikken. 

Speler om naar uit te kijken: Guillaume Gillet

Guillaume Gillet speelde vorig seizoen al een uitstekend, terwijl hij toen eigenlijk nog maar pas omgevormd werd tot rechtsachter. Vorig seizoen kwam Gillet over van tweedeklasser Eupen, waar hij als aanvallende middenvelder dienst deed, hij pikte dan ook regelmatig zijn doelpuntje mee. Toch bleek Gillet weinig of geen last te ondervinden van de stap naar een hogere klasse. Hij palmde snel een basisplaats in en liet zien dat hij ook op de rechtsachter méér dan zijn mannetje kan staan. Zien of de jonge Belg ook dit seizoen kan bevestigen of zelfs nog groeien. 

Prognose Voetbalkrant: Vijfde plaats

De ambitie van Gent is zoals elk jaar hoog gespannen, maar toch hebben ze ook al bewezen dat ze ook wel degelijk kunnen voetballen. Gent eindigde de laatste twee jaren telkens op de vierde plaats. Ook dit jaar hebben ze normaalgezien een zeer stevige ploeg, waarmee een plaats in de top vijf meer dan een must is. Het is natuurlijk ook afwachten wat de concurrentie er dit jaar van terecht brengt, want de plaatsen in de top van het klassement zijn natuurlijk duur. Volgens Voetbalkrant zal Gent dit seizoen op de vijfde positie eindigen, wat toch een stap achteruit betekent, vooral ook op basis van de mogelijkheden. 

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik hier om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat AA Gent kampioen wordt, wint u 3640 euro.

Auteur: Mathieu De Coensel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties