KFC.Eeklo wint tegen Lochristi in Beker van Oost-Vl.

Hendrik De Vriesere

In de begin faze waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd , maar het was toch de thuisploeg die het hef in handen nam. In de 20'' kwam er een voorzet van Rawidjan voor doel en Nicolas Messens kon de 1-0 op het bord prikken.

We kregen dan een evenwichtige partij waarbij de bezoekers enkele kansen kregen maar niet benutte en dit in het laatste kwartier , het doelpunt viel aan de overzijde op slag van rust Rawidjan werd neergehaald in de zestien door Van Der Vloedt en strafschop, die werd omgezet door Frick 2-0 en tevens de ruststand.

In de tweede periode tal van fouten langs beide kanten met soms kaarten tot gevolg , in de 54' kon Lochristi de aansluitings treffer versieren op center van Hinssens kon Ekakia de 2-1 op het bord prikken

In de laatste vijftien minuten konden de bezoekers de druk op voeren , Verslype balverlies zou kon Ekakia op doel schieten maar doelman Moeraert kon maar met één hand redding brengen , maar een goed gevolgde Nick Van De Voorde kon de zou de stand in evenwicht brengen 2-2.

Amper één minuut later de tegenprik op voorzet van Matthias Messens kon Lander De Zutter tussen een bos van spelers de keeper van Lochristi op het verkeerde been plaatsen en de 3-2 tegen de touwen duwen in de 74''.

In de serie strafschoppen ging KFC.Eeklo wel tenonder met 2-5. De jonge kerels van KFC.Eeklo onder leiding van trainer Marnix Lippens hebben hun taak volbracht.

Aanstaande zondag wordt er gebekerd voor de Cup van Belgie dan komt Ternat op bezoek bij KFC.Eeklo, de aftrap is voorzien om 16h00.