Speler in de spotlight: Izzet Akgül

Dirk Pieters
| 0 reacties
Speler in de spotlight: Izzet Akgül
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf dit seizoen zet Voetbalkrant.com op woensdag één speler uit eerste klasse in de spotlight. Het kan gaan om de beste speler van de speeldag, maar het kan even goed gaan om de pechvogel van het weekend of de meest opvallende speler.

De redactie van Voetbalkrant heeft voor de eerste week gekozen voor Izzet Akgül. De aanvaller van Roeselare scoorde in de wedstrijd tegen zijn ex-club Charleroi de gelijkmaker, maar kreeg even later ook de volle lading van het Charleroi-publiek. De wedstrijd werd vijf minuten stilgelegd en Roeselare ging uiteindelijk met één punt huiswaarts.

Izzet Akgül is geen onbekende in de eerste klasse. De 25-jarige aanvaller kwam in het seizoen 2003-2004 over van derdeklasser Namur naar Charleroi. In zijn eerste seizoen speelde de spits meteen een belangrijke rol voor zijn nieuwe club. Hij werd topschutter van Charleroi en kende blijkbaar weinig aanpassingsproblemen om van derde klasse meteen naar eerste te verhuizen. Toch was Akgül zelf niet verrast. "Ik speelde vroeger ook al eens in de hoogste klasse van Zwitserland (Bij FC Sion) en wist dus wel ongeveer wat ik kon verwachten."

Na zijn schitterende start bij Charleroi ging het nadien heel wat moeizamer. Akgül sukkelde met heel wat blessures en kwam nog weinig aan spelen toe. De aanvaller werd door Jacky Mathijssen vooral als joker gebruikt. En met succes want hij scoorde zes doelpunten in amper 352 minuten.

Toch wil Akgül meer zijn dan een supersub. De aanvaller hoopt nu onder Roeselare-trainer Dirk Geeraerd meer speelgelegenheid te krijgen. "De trainer heeft alle vertrouwen in mij en dat bewijst dat Roeselare de juiste keuze was voor mij. Ik krijg hier mijn kans en ben zeer blij dat ik al meteen een doelpunt maakte in de eerste wedstrijd", aldus de aanvaller. Onze landgenoot moet in West-Vlaanderen Sébastien Dufoor doen vergeten en is daar alvast goed aan begonnen.

Akgül was het afgelopen weekend een belangrijke pion in de opstelling van Roeselare. Hij was de koele killer die er bij Roeselare wel en Charleroi niet rondliep en dat wekte duidelijk frustratie op bij het thuispubliek. Na zijn doelpunt en de provocatie naar de zwart-witte spionkop (handen achter de oren dat hij ze niet meer hoorde) zongen de Charleroi-fans minutenlang kwetsende zaken over Akgüls moeder. "Het was een gebrek aan respect van de supporters van Charleroi. Ik begrijp het niet waarom ze zo deden. Ik heb zoveel voor de club gedaan en dan krijg je zoiets te horen. Het heeft mij enorm pijn gedaan."

De wedstrijd werd uiteindelijk een goede vijf minuten stilgelegd door scheidsrechter Bourdouxhe. De scheidsrechter oordeelde dat het zo niet verder kon. "Ik was blij dat de man in het zwart ingreep. Zo kon het echt niet langer. Ik had anders het veld verlaten", aldus Akgül.

De droom van de Belg van Turkse afkomst blijft nog steeds spelen bij een Turkse topclub. De aanvaller zou maar al te graag in de aanval van Galatasaray spelen. "Ik ben al van kleins af supporter van Galatasaray. Ik speelde er even in de jeugdreeksen, maar ik zou liever nu in de eerste ploeg spelen." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties