Analyse Toppers en Floppers: week 1

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en Floppers: week 1
Foto: © SC

Ook dit jaar zal Voetbalkrant.com wekelijks de toppers en floppers van het afgelopen weekend in de spotlights zetten. Nu de eerste speeldag van het nieuwe seizoen er helemaal op zit, ging de redactie van Voetbalkrant op zoek naar de eerste "prijzenpakkers".

Als we het over toppers en floppers hebben dan kan het gaan om spelers, maar ook om trainers, supporters of zelfs de hele ploeg. Veel zal afhangen van de prestaties van de clubs en spelers in kwestie.

Toppers

François Sterchele: De nieuwe aanvaller van Club Brugge hield iedereen, tot vervelens toe, weken aan het lijntje over een transfer maar was in de eerste wedstrijd van blauw-zwart meteen van goudwaarde. De ex-speler van Germinal Beerschot was goed voor twee doelpunten en zorgde zo al meteen voor de drie punten voor Club Brugge.

Peter Maes: KV Mechelen deed het op de eerste speeldag zeker niet onaardig tegen landskampioen Anderlecht. Ook KV Mechelen-trainer Peter Maes was tevreden over de prestatie van zijn spelers. Toch was Maes even niet te spreken over het doelpunt van Anderlecht, maar na het bekijken van de beelden, gaf hij zijn ongelijk toe. Een groot verliezer én een goede trainer.

Doelpunt van Tom Soetaers: Op de eerste speeldag was het al meteen prijs. Racing Genk-speler Tom Soetaers zorgde al meteen voor het doelpunt van de maand. De middenvelder knalde de bal van ver buiten de zestien los in de winkelhaak. Ook het laatste doelpunt van Racing Genk, een vrije trap van Caillet, mocht zeker gezien worden. Mooie doelpunten voor Genk én een mooi resultaat tegen Cercle Brugge.

Floppers

Publiek en resultaat in Charleroi: Charleroi liet het op de eerste speeldag al meteen afweten. De ploeg van trainer Philippe Vande Walle kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roeselare. De fans van Charleroi toonden zich slechte verliezers. Na het tegendoelpunt van Akgül, ex-Chaleroi, kreeg de speler heel wat onfraaie liederen te horen aan het adres van zijn ouders. Wel een pluim voor scheidsrechter Bourdouxhe, die het aandurfde de partij even stil te leggen.

Stijn Meert: Zo'n grote verliezer Peter Maes is, zo'n kleine verliezer is Stijn Meert. De middenvelder kreeg duidelijk de bal tegen de arm in de wedstrijd tegen Standard, maar hij bleef ontkennen, ook na het zien van de TV-beelden.

Stijn Stijnen: De doelman van Club Brugge speelde zeker niet zijn slechtste wedstrijd, maar kreeg in de eerste match van het nieuwe seizoen toch af te rekenen met wat gemor van de Brugse fans. De goalie ging bij het tegendoelpunt van Bergen niet helemaal vrijuit, al zette hij dat in de slotfase wel deels recht met enkele uitstekende reddingen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties