Het gevaarlijke trio van Roeselare

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Het gevaarlijke trio van Roeselare
Foto: © SC

Paul Kpaka, Stefaan Tanghe en Izzet Akgül. Roeselare heeft vooraan een gevaarlijk trio rondlopen. Nog maar een paar weken in dezelfde ploeg spelend, maar nu al goed op elkaar ingespeeld. “We vullen elkaar zeer goed aan”, klinkt het uit de mond van Kpaka, met twee assists en een doelpunt de beslissende factor bij de West-Vlamingen.
 
Kpaka: ‘Jullie kunnen me beoordelen”
 
“Jullie kunnen beoordelen of ik goed gespeeld heb”, reageerde Kpaka op zijn goede wedstrijd. “Natuurlijk kan je die assists en die goal niet verbergen. Ik ben daar heel blij mee, maar ik heb gewoon mijn best gedaan en speel in het belang van de ploeg. Het collectief primeert. Ik stel ook geen persoonlijke doelen.” Over de aanvallende driehoek was Kpaka meer dan tevreden. “We vullen elkaar zeer goed aan. Stefaan is heel belangrijk voor de ploeg. Hij brengt veel ervaring in de ploeg en heeft een loopactie in huis. Ook met Akgul klikt het onmiddelijk.”
 
“Een droomdebuut in eigen huis”, reageert Stefaan Tanghe op zijn twee doelpunten . “Met ons drieën hebben we vooraan een gevaarlijk trio. In de voorbereiding liep het nog zeer stroef, maar we speelden dan ook met andere spelers. Nu zit er veel beweging in vooraan.” Volgende week wacht een verplaatsing naar Racing Genk. De Limburgers zijn alvast gebrand op een sterke prestatie na de Gentse vernedering. “We hebben niets te verliezen. We gaan misschien wel op het goede moment naar daar. Maar we moeten van niemand bang zijn. Met de drie nieuwe aanwinsten komt er ook meer kwaliteit en ervaring in de ploeg. Extra concurrentie is goed.”
 
Augustin: “Nog last van blessure”
 
Naast de aanvallende driehoek speelde ook Jo Augustin zich in de kijker bij Roeselare. “Ik ben zeer tevreden over mijn eigen wedstrijd, maar ook over het collectief. Het eerste doelpunt gaf ons ook veel vertrouwen waardoor we ons spel konden ontwikkelen. Maar er is nog wel veel werk aan de winkel.” Augustin moest deze week rusten na een blessure, maar stond vandaag toch in de basis. “In het begin had ik nog last van de blessure. Het was niet gemakkelijk, maar daarna beterde het.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties