Capa: 'Ik geef Anderlecht 60 procent kans'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Capa: 'Ik geef Anderlecht 60 procent kans'
Foto: © SC

Fuat Capa, momenteel coach van de Turkse eersteklasser Gençlerbirligi maar in het verleden lange tijd in België aan het werk in de lagere nationale reeksen, geeft Anderlecht over twee wedstrijden gezien zestig procent kans om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League.

Capa schat Fenerbahçe niet zo heel hoog in. "De club heeft veel spelers met de bal aan de voet, maar geen spelers die willen lopen. Ze hebben ongetwijfeld sterke spelers, maar geen ploeg. De verdediging is ook niet goed op elkaar ingespeeld. Een evenwicht tussen aanval en verdediging is er nog niet. Daar liggen dan ook de kansen voor Anderlecht", aldus Capa op Sporza.be.

In Turkije delen niet al te veel mensen de mening van Capa. "Bij de loting dacht iedereen meteen dat Anderlecht niet al te veel voorstelde. Ik heb hen gezegd dat ze Anderlecht zeker niet mogen onderschatten. De ploeg heeft veel aanvallende kwaliteiten en met de aanwerving van Jan Polak zit het ook achterin goed. De Turkse pers is er echter zeker van dat Fenerbahçe zal winnen. Het is dan ook een must voor de club. De oudere toppers zoals Kezman willen zich nog altijd eens tonen in Europa. En het stadion zal vol zitten, dat betekent 55.000 dolenthousiaste Turken", besluit Capa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties