Lierse opent met gelijkspel

Lierse speelde vandaag de eerste wedstrijd in tweede klasse thuis tegen Virton. Bij Lierse keerden Peeters, Janssens, Frans, Ernandes, Verheyen terug uit blessure. De jonge linksback Glenn Smet startte eveneens in de kern. Miller bleek speelgerechtigd, Bojovic en Rimkus nog steeds niet. Weuts en Goris maken deel uit van de selectie voor de -17 jarigen in Zuid-Korea en zijn er dus niet bij.

Lierse begon goed aan de wedstrijd. In de tiende minuut kwam er een eerste kansje via Chris Janssens maar de bal kwam meters naast het doel terecht. Iets na het kwartier kreeg Virton een vrije trap toegkend voor hands van Van Der Zijl. Hareau met een voorzet maar Bendaha kopte die net naast doel. Minuten later zette Miller Jarju op weg naar doel maar die slaagde er niet in om de bal voorbij keeper Leyder te krijgen. Lierse had een licht overwicht terwijl Virton het eerder van de countermogelijkheden moest hebben.
In de 25e minuut wisten de bezoekers de score te openen via een gericht hard schot van de Algerijn Karim Belhocine. Lierse kwam zo op achterstand maar probeerde om de stand terug in evenwicht te brengen, met overhaaste acties en slordigheden tot gevolg. Jatta kreeg nog een goede kans maar zijn poging werd door Virton in een hoekschop omgebogen. Iets na het half uur was het weer Janssens die op doel kon richten maar weer ging de bal er niet in. Minuten later viel de gelijkmaker toch via Bob Peeters. Aan de basis ervan lag Charlie Miller die Jatta op weg zette. Met een gerichte pass wist de Gambiaan Peeters te bereiken die de bal via de hiel in doel werkte. Lierse leek nu alles op alles te zetten, Bob Peeters keerde de rollen om en gaf Jatta een pass, waarna die uithaalde maar zijn schot ging over doel. Jatta was goed op dreef want hij kreeg nog twee goede kansen voor rust evenwel zonder resultaat.

Na de rust verving coach Helleputte Thomas De Corte door Ernandes. Virton begon na de pauze met dezelfde ploeg. De thuisploeg wilde kost wat kost de eerste speeldag met drie punten afsluiten en dat resulteerde in een aantal doelkansen. Bij de eerste kans wist Peeters er 2-1 van te maken, na een pass van Jarju. Diezelfde Jarju wist twee minuten later de verdediging van Virton opzij te zetten en probeerde met een prachtschot op doel maar de bal ging net naast. Lierse speelde beter dan Virton en wist kansen af te dwingen maar net zoals voorheen slikte het ook dit keer snel een tegendoelpunt. De boomlange Franse spits Moussa Koita wist met een kopbal de 2-2 binnen te werken. De thuisploeg liet de kop echter niet hangen en probeeerde weer op voorsprong te komen. Bij een volgende kans kwam Leyder ver uit doel wat een goede poging van Jarju opleverde zonder dat er een doelpunt uit voort kwam.

In de 77e minuut pakte Koita rood voor een al te drieste tackle. Ook bij Lierse vielen er slachtoffers, Verheyen liep, na protest bij ref Stijn Moons, zijn tweede gele kaart op en zo moesten beide ploegen nog een kwartier verder met tien man. Lierse bleef aandringen, zo wist Jatta de bal mooi naar Peeters te spelen die de bal echter niet in doel kreeg. De beste kans was echter voor Ernandes die geheel vrij stond en de bal aangereikt kreeg van Jatta. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Virton nog een vrije trap maar dat leverde geen gevaar meer op. In de slotminuut kreeg Peeters nog de kans om Lierse de drie punten te bezorgen maar Leyder wist de bal uit doel te boksen.

Lierse – Virton: 2-2

Lierse: Vaesen, De Corte (46' Ernandes), Smet, Verheyen, Janssens, Frans, Miller, Vanderzijl, Jarju, Peeters, Jatta

Virton; Leyder, Bartholome, Gustin, Blaise, Godart (76' Van de Sande), Belhocine, Detremmerie, Hareau (69' Lespagnard), Soumare (55' Do Rosario), Bendaha, Koita

Doelpunten: 0-1 Belhocine (’25), 1-1 Peeters (’37), 2-1 Peeters (’46), 2-2 Koïta (’61)

Gele kaarten: Lierse: Miller, Verheyen, Van Der Zijl,  Virton: Soumare, Blaise, Godart, Koita, Detremmerie, De Rosario

Rode kaarten: Koita, Verheyen