Aalborg onderuit in Helsinki

viki meeuwis

In de tweede voorronde van de UEFA cup speelden de drie Deense ploegen uitwedstrijden.

HJK Helsinki – AaB: 2-1
AaB dat enkele weken geleden AA Gent nog wist uit te schakelen, had het moeilijk in de wedstrijd tegen het Finse HJK Helsinki. De Denen kwamen al vlug op achterstand want op het kwartier kon Samura de thuisploeg op voorsprong brengen na een inschattingsfout van verdediger Michael Jakobsen. Iets na het half uur kon Kasper Risgård de gelijkmaker binnenwerken via een kopal na een vrije trap. Die goal op verplaatsing zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn binnen twee weken in de terugmatch. In de 55e minuut kon Samura nog eens scoren en bracht zo de stand op 2-1 voor de thuisploeg.

Dinamo Minsk – OB: 1-1
De eerste helft werd gekenmerkt door een stugge Witrussische verdediging. Ondanks het feit dat OB verschillende kansen wist af te dwingen eindigde de eerste helft zonder doelpunten. De beste kans was echter voor Minsk. De Slovaakse aanvaller Robert Rak wist zijn verdedigers af te schudden en zette koers richting doel. Hij slaagde er echter niet in de bal voorbij keeper Arek Onyszko te krijgen.
Na de pauze kreeg Bechera een kans om de score te openen via een vrije trap maar dat leverde geen doelpunt op. Het zou uiteindelijk duren tot in de 72e minuut vooraleer de eerste goal viel. Het was de thuisploeg die via Anton Putjila op voorsprong kwam. Het zag er lange tijd naar uit dat die 1-0 ook het eindresultaat zou blijven. In de allerlaatste minuut wist aanvoerder Ulrik Laursen de gelijmaker te scoren. Dat geeft OB een goed uitgangspunt voor de wedstrijd binnen twee weken op eigen veld.

fC Haka – FC Midtjylland: 1-2
FC Midtjylland behaalde een 1-2 uitzege op het Finse Haka. De overwinning in Tehtaan Kenttä in Valkeakoski kwam er na een goede eerste helft waarin de Denen twee keer wisten te scoren. In de tweede helft verloor Midtjylland een beetje greep op de wedstrijd wat de thuisploeg een tegendoelpunt opleverde. Haka speelde uiterst defensief in de eerste helft maar al na twaalf minuten klapte de verdediging in elkaar. Frank Kristensen wist de bal in de rebound binnen te werken. Net voor de pauze wist Simon Poulsen de bal richting doel te werken en het was wederom Kristensen die via een kopbal wist te scoren.

Het leek of de bezoekers na de rust er genoeg van hadden wat de Finnen goed wisten uit te buiten. Vijf minuten na de rust kon Kalle Parviainen de bal voorbij keeper Martin Raska koppen. De beste kans bij de Finnen was voor Jani Kauppila die Raska serieus op de proef stelde maar een tweede doelpunt voor de thuisploeg kwam er niet.