AIK doet slechte zaak

viki meeuwis

Ook drie Zweedse ploegen moesten op verplaatsing spelen. Hammarby kreeg later op de avond het Noorse Fredrikstad op bezoek. Dat verslag vindt u hier.

Liepajas Metalurgs - AIK Stockholm: 3-2

De thuisploeg ging aan de leiding met 2-0 in de eerste helft. Karlsons wist het eerste doelpunt net voor het kwartier te maken. Vlak voor rust wist Ivanovs de voorsprong op 2-0 te brengen. Na de pauze kwam AIK sterker voor de dag. Een owngoal van Metallurgs en een doelpunt van de Argentijn Lucas Valdemarin in de 61e minuut zorgden ervoor dat AIK terug op gelijke hoogte kwam. Het mocht niet baten want slechts twee minuten later kon Tomas Tamosauskas de eindstand op 3-2 vastleggen. AIK speelt de terugwedstrijd over twee weken in het Råsunda stadion. Met twee uitdoelpunten is nog niets verloren voor AIK maar moeten ze wel thuis winnen, willen ze doorgaan naar de volgende ronde.

De wedstrijd tussen Drogheda United en Helsingborg eindigde op een 1-1 gelijkspel.
Iets na het half uur opende Henke Larsson de score maar in de 54e minuut wist Zayed de gelijkmaker binnen te werken.

Ook de wedstrijd tussen Dunfermline en BK Häcken eindigde op een 1-1 gelijkspel. Al in de eerste minuut nam de Schotse thuisploeg afstand via een goal van Hamilton. Pas in de 57e minuuut kon Henriksson de gelijkmaker binnenwerken.