Hammarby overklast Fredrikstad

viki meeuwis
| 0 reacties
Hammarby overklast Fredrikstad
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond werd de tweede ronde gespeeld van de UEFA cup. Bij de Noorse ploegen moesten zowel Vålerenga als Fredrikstad op verplaatsing spelen. Brann ontving thuis die andere Litouwse ploeg, Suduva.
 
FK Ekranas – Vålerenga IF: 1-1
Vålerenga begon goed aan de wedstrijd tegen Ekranas uit Litouwen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Daniel Fredheim Holm een goede kans maar zijn poging gign naast het doel. De thuisploeg combineerde goed maar slaagde er niet al te vaak in om gevaarlijk voor doel te komen. De hoge temperatuur in Ekranas, dat op zo’n twee uur van de hoofstad Vilnius ligt, zorgde ervoor dat het tempo laag lag. De scheidsrechter besloot zelfs om de wedstrijd tijdens beide helften even stil te leggen voor een drinkpauze. Net voor de rust liep Dan Thomassen een rode kaart op voor een tackle in het doelgebied. Het leverde Ekranas een penalty op die door Bicka in doel werd gewerkt.
 
Ook na de rust was het Vålerenga dat het best opende. Morten Berre kreeg een goede kans op doel maar de bal ging net over. De bezoekers wisten het meeste kansen af te dwingen. Met nog twintig minuten te spelen kwam Ekranas nog even gevaarlijk voor doel maar het leverde Arason geen al te grote problemen op. In de 75e minuut wist Vålerenga tegen te scoren. De net ingevallen Glenn Roberts met een goede pass naar Freddy dos Santos die de bal in doel kopte. Met een uitdoelpunt en de thuiswedstrijd voor de boeg maakt Vålerenga een goede kans op de volgende ronde. Enig minpunt waren de racistische uitlatingen van de Ekranas aanhangers bij de invalbeurt van Glenn Roberts. Spreekkoren als “shoot the fucking nigger” en meer van dat fraais vielen hem te beurt.
 
Brann – Suduva: 2-1
Een van de belangrijkste pionnen bij Brann, Thorstein Helstad ontbrak in deze wedstrijd wegens een blessure. Dat gaf Armann Björnsson en Robbie Winters de kans om voor de doelpunten te zorgen. Verder ontbraken ook Vaagan Moen, keeper Opdal en Guntveit. . Al in de vierde minuut kreeg Brann een eerste kans. Jan Gunnar Solli kon passen naar Björnsson die de bal echter net over de dwarslat deed belanden. Björnsson wist de score te openen in de 24e minuut na een goede voorbereiding van Solli en met hulp van Winters. Net voor de rust kreeg Björnsson nog een goede kans via een kopbal maar keeper Klevinskas wist de bal in corner te werken.

Het duurde vier minuten in de tweede helft vooraleer ook Robbie Winters zijn goaltje wist mee te pikken. Kort daarop kwamen de bezoekers gevaarlijk opzetten. Urbsys kon vanop korte afstand op doel richten maar de bal ging net naast het doel. In de 56e minuut voerde Martin Andresen een gevaarlijke tackle uit wat Suduva een penalty opleverde. Die werd genomen door Jose Negreiros en leverde een tegendoelpunt op. Een nadeel voor Brann dat binnen twee weken naar Litouwen moet.
 
Hammarby - Fredrikstad : 2-1
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De verdedigers van beide ploegen lieten niet toe dat er in het begin van de wedstrijd enig noemenswaardige actie te bespeuren viel. Het duurde tot een kwartier voor de eerste kans kwam, voor Hammarby. José Monteira haalde uit maar zijn schot kwam recht in de armen van keeper Rami Shabaan terecht. Na deze eerste doelpoging werd het spel meer opengebroken en kon vooral Paulinho zich laten opmerken. Hij kon Haris Laitinen vrijspelen maar de bal ging net naast het doel. Slechts twee minuten later, iets na het half uur kreeg hij de bal toegespeeld van David Johansson en kon met een volley de bal binnenwerken. Fredrikstad was ook niet ongevaarlijk. Tegen het einde van de eerste helft kon Brian West bijna een miscommunicatie tussen keeper Lekström en Joakim Jensen benutten maar de bal ging rakelings voor doel.
 
Vlak na de rust kwam Hammarby gevaarlijk voor dag maar middenvelder Raio Piiroja wist de bal voor doel weg te werken. Tevergeefs want de bal werd door de aanstormende Castro-Trello eveneens met een volley het doel in geschoten. Luttele minuten later kreeg Castro-Trello nog een kans maar dit keer was Shabaan alerter. Hammarby domineerde en versierde de meeste kansen. In de 74e minuut wist Raymond Kvisvik een belangrijk uitdoelpunt te scoren voor Fredrikstad. Hammarby kwam nog een paar keer gevaarlijk voor doel maar Shabaan wist telkens zijn netten schoon te houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties