Gent en Anderlecht moeten aan de bak

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gent en Anderlecht moeten aan de bak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge had het vrijdagavond moeilijk tegen Sint-Truiden, maar haalde uiteindelijk wel de drie punten. Vanavond is het aan de andere toppers om zich naast Club aan de kop van het klassement te nestelen.

Anderlecht opent de voetbalavond met een uitpartij op het veld van neofiet Dender. Voor de thuisploeg wellicht de wedstrijd van het jaar, de spelers zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn om het de landskampioen moeilijk te maken. Maar kunnen ook de vedetten van Anderlecht zich oppeppen voor een wedstrijdje in de provincie?

Zich oppeppen, dat moeten ze ook in Genk doen na de schandalige 5-0 nederlaag in Gent. Een thuiswedstrijd tegen Roeselare is normaal gezien een evidentie, maar dit keer wordt het toch uitkijken hoe Genk met de vertrouwenscrisis omgaat.

Vertrouwen, daar hebben ze in Gent geen gebrek aan. Na de twee knalprestaties in de eerste twee wedstrijden gaat Gent op zoek naar een derde driepunter op het veld van FC Brussels. Brussels, dat zelf nog steeds op zoek is naar zijn eerste punt en dus eigenlijk niet mag verliezen.

Dat eerste punt zoeken ze ook nog bij Zulte Waregem. De fusieclub ontvangt thuis Westerlo, dat wél twee keer kon winnen. Een cruciaal duel voor Zulte Waregem, want een nul op negen zou gelijk staan aan een dramatische start en mogelijk ook een bijzonder lastig seizoen.

In de middenmoot gaan Lokeren en Germinal Beerschot op zoek naar aansluiting bij de top. Daarvoor is een zege noodzakelijk. Lokeren en Germinal Beerschot verloren vorig weekend nipt van respectievelijk Anderlecht en Club Brugge. Benieuwd wie zich het best kon opladen deze week.

Moeskroen en Bergen spelen dan weer op Le Cannonier een interessante derby. Bergen speelde telkens prima tegen Club Brugge en KV Mechelen, maar bleef uiteindelijk met slechts één punt achter. Op het veld van Moeskroen wordt het moeilijk om beter te doen.

Charleroi en KV Mechelen ten slotte strijden om de eerste driepunter van het seizoen. Voor Charleroi is het van moetens, want met puntenverlies dreigt de druk op trainer Philippe Vande Walle erg groot te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties