Jean-Pierre Vande Velde in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Jean-Pierre Vande Velde in Studio 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Studio 1 op zondag praat Frank Raes met Jan Mulder, Peter Vandenbempt en Dender-trainer Jean-Pierre Vande Velde. Er is een ruime samenvatting van de zondagwedstrijd Standard – Cercle Brugge en Frédéric Dupré geeft meer uitleg over de nieuwe ‘Pinanti is pinanti’.

Eind jaren ’60 stal Jan Mulder als midvoor van Anderlecht de harten van alle paarswitte fans. In zeven seizoenen scoorde de Nederlander 91 doelpunten, daarna werd hij voor een recordbedrag van 1,3 miljoen gulden getransfereerd naar Ajax. Zijn rol als voetbalvedette ruilde hij moeiteloos in voor die van veelgevraagd commentator en columnist. In België schrijft hij elke week een column in Humo en als zijn drukke agenda het toelaat, komt hij op bezoek bij Frank Raes in Studio 1.

Dender-trainer Jean-Pierre Vande Velde kan een mooi cv voorleggen. Hij werd al zeven keer kampioen als hoofdtrainer, de laatste keer vorig seizoen in tweede klasse. Als nieuwkomer in de eerste klasse vergaat het Dender minder. Voorlopig kon het nog geen punten pakken en zaterdag komt grote buur Anderlecht op bezoek. Dat wordt een bijzonder weerzien voor Vande Velde: hij speelde van 1968 tot 1975 bij de jeugd van Anderlecht, samen met… Frank Vercauteren, nu hoofdtrainer van Anderlecht.

De laatste wedstrijd van de derde speeldag is Standard – Cercle Brugge. Beide ploegen hebben hun start niet gemist. Standard prijkt bovenaan het klassement met het maximum van de punten, Cercle Brugge versloeg vorige week makkelijk Zulte Waregem. Studio 1 toont een ruime samenvatting van Standard – Cercle Brugge.

Vorige week deed Club Brugge-doelman Glenn Verbauwhede de eerste Pinanti-proef uit de doeken. Deze week is het aan Frédéric Dupré, verdediger van Standard en peter van de provincie Oost-Vlaanderen. Hij vertelt zondag hoe je de tweede test van ‘Pinanti is pinanti’ tot een goed einde brengt.

Studio 1, zondag 19 augustus om 22u45 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties