Trainers na Charleroi - KVM

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Trainers na Charleroi - KVM
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi haalde het zaterdagavond van KV Mechelen door een laat doelpunt van Joseph Akpala. KVM-trainer Peter Maes zag zijn ploeg dus voor de tweede keer dit seizoen tenonder gaan en was duidelijk ontgoocheld.

Peter, het moet een grote ontgoocheling zijn om zo in de slotfase een punt prijs te geven?

Ja, voor ons is het een catastrofe om zo te moeten verliezen. Het is ongelooflijk. We hebben vandaag nagenoeg alles goed gedaan. We hebben verschillende mogelijkheden om te scoren gecreëerd. We hadden hier kunnen winnen vandaag. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd krijgen we dan dat doelpunt tegen, het is onvoorstelbaar. Maar we hebben heel goed gespeeld.

Je staat je troepen constant aanwijzigingen te geven. Wat is jouw aandeel in de prestaties van KV Mechelen?
Dat is van geen belang. Het zijn de spelers die het moeten doen. Het staat vast dat onze ploeg een stevig collectief is. We hadden tijdens de match verschillende goede mogelijkheden. Maar als je zelf de kansen laat liggen krijg je meestal wel een doelpunt tegen. 

De eerste overwinning van het seizoen moet er dan maar komen in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge.
In de afgelopen drie wedstrijden zijn we tegen geen enkele van onze tegenstanders zwaar in de problemen gekomen. De volgende dagen heb ik nog wat mentaal oplapwerk. Het is ook al de tweede keer dat dit ons overkomt. Dit is iets wat we moeten meenemen naar de toekomst. En de toekomst is de wedstrijd tegen Club Brugge. Onze supporters zullen paraat staan en we gaan er met zijn allen alles aan doen om te winnen tegen Club Brugge.
 

Charleroi-trainer Philippe Vande Walle zag dat zijn ploeg een moeilijke wedstrijd tot een goed einde bracht. Vande Walle was uiteraard vooral blij met de drie punten. 

Philippe, het was vandaag zeker geen makkelijke wedstrijd. 
We hebben er hard voor moeten knokken. Het is makkelijk om vooraf alles op papier te zetten. Maar dat tijdens de match omzetten is natuurlijk een pak moeilijker. Voetbal is geen juiste wetenschap. Ik voel wel een beetje mee met Peter en met KV Mechelen. Maar ik ben vooral blij met de drie punten. 

Had de enorme druk iets te maken met de mindere prestatie?
Ik denk het wel. Maar zoals ik al zei, de drie punten zijn het belangrijkst. We hebben ook goed gewerkt. De afgelopen week is niet ideaal verlopen. In de eerste helft hadden we ook een strafschop kunnen krijgen. Indien we daar 1-0 voor komen wordt het ook al een andere wedstrijd. Maar ik herhaal nog eens dat ik heel blij ben met de drie punten en dat voetbal geen juiste wetenschap is. 

Charleroi speelde vandaag ook met een ander aanvallersduo. Was dit omdat je niet tevreden bent over Orlando en Jovial of omdat je de andere jongens ook eens een kans wou geven?
Ik heb zes aanvallers in de kern. Ik heb met alle zes de afgelopen week goed gesproken. Orlando en Jovial hebben in de voorgaande wedstrijden alles gegeven, maar ze hebben niet gescoord. Het is nog altijd het maken van doelpunten dat telt. Ze zijn met zes, de aanvallers zijn eigenlijk een ploeg binnen onze ploeg. Dit was het ideale moment om de anderen ook eens een kans te geven. 

Camus werd bij de rust gewisseld voor Miceli. Kan je die vervanging eens verklaren?
Het is heel simpel, het ging gewoon om een blessure. Camus was heel ontgoocheld. Hij is geblesseerd en dat is een spijtige zaak. Zeker voor een speler als hij.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties