Sonck: 'Unieke kans om weer bij topclub te spelen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sonck: 'Unieke kans om weer bij topclub te spelen'
Foto: © SC

Wesley Sonck is vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe spits van Club Brugge. Van voorzitter Michel D'Hooghe kreeg hij het shirt met rugnummer tien. Tot voor kort was dat nog het truitje van een zekere Bosko Balaban. "Club was een unieke kans om weer bij een topclub te kunnen spelen", aldus Sonck.

Sonck gaf een opmerkelijke scherpe indruk op de persconferentie. "Het is een teken dat ik niet heb stilgezeten de afgelopen maanden. Ik weet dat ik nog goed kan voetballen en ik ga proberen om dat zo snel mogelijk weer te laten zien", aldus de Ninovieter op Sporza.

De 29-jarige Sonck was vier maanden weg van de Belgische velden en vat zijn buitenlands avontuur samen in twee goede en twee slechte jaren. "Bij Ajax was het mooi. En toen kwam er een moment dat ik altijd wilde spelen. In Gladbach was het nooit stabiel. Mijn eerste doel was om in het buitenland te blijven, maar er kwam echt niets", aldus Sonck die vindt dat hij minder impulsief is geworden dan vroeger. "Vooral naar de journalisten toe ben ik veel voorzichtiger geworden", zegt de voormalige Belgische topschutter daarover.

Ook coach Jacky Mathijssen stak zijn blijdschap over de komst van Sonck niet onder stoelen of banken. "Hij kent het Belgische voetbal en zijn basisconditie is perfect in orde. Dat is de reden waarom Club aan hem de voorkeur gaf. Sonck heeft een neus voor goals en een winnaarsmentaliteit. Dat laatste is ook belangrijk voor anderen in de kleedkamer. De persoonlijkheid van Sonck is een verrijking al heb ik begrip voor de twijfels rond zijn persoon. En hij heeft ook wat revanchegevoelens en met zo iemand werk ik graag", aldus Mathijssen over zijn nieuwe aanvalskracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties