Transfersoap rond Emerson is ten einde

Harald Berings
| 0 reacties
Transfersoap rond Emerson is ten einde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Emerson mag weg bij Real Madrid'. 'Milan aast op Emerson'. 'Emerson tekent voor Milan'. 'Transfer Emerson springt af'. 'Real dicht bij akkoord met Milan'. Het zijn slechts enkele van de titels die de afgelopen twee weken de voorpagina van de Spaanse en Italiaanse sportmedia sierden. La Gazzetta dello Sport pakte vorige week al wat overhaast uit met het nieuws, maar beide clubs maakten vanavond op hun website officiëel bekend dat de Braziliaan Emerson Ferreira da Rosa vanaf heden voor AC Milan uitkomt.

De overgang komt er met dank aan Ernesto Bronzetti, vaak fungerend als tussenpersoon bij transfers tussen Italië en Spanje. Bronzetti zelf gaf in de voormiddag al aan dat de transfer zo goed als rond was, vanavond maakten Real en Milan het op hun clubwebsite officiëel. Voor vijf miljoen euro mocht Emerson uiteindelijk dus toch vertrekken.

De Braziliaan was vorige zomer één van de spelers die Fabio Capello kon aantrekken als kersvers hoofdcoach van de Koninklijke. Net als Fabio Cannavaro kwam Emerson mee over met zijn trainer van Juventus, maar nadat Capello ondanks een titel op straat werd gezet, leek de toekomst van de 31-jarige middenvelder hoogst onzeker. Na één jaar keert hij dus terug naar de Serie A, waar hij zich in Milaan bij het kransje dertigers voegt dat vorig jaar in de Champions League-finale te sterk was voor Liverpool.

Beide clubs maakten buiten de transfersom om geen financiële details bekend, maar volgens Bronzetti gaat de verdedigende middenvelder een aardig bedrag verdienen in San Siro. Zijn jaarsalaris zou tussen de drie en vier miljoen euro liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties