Analyse Standard heeft na topper nog maximum

Thomas Dubois
| 0 reacties
Standard heeft na topper nog maximum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard blijft doorrazen. Ook Club Brugge moest er zondagavond aan geloven, de troepen van Jacky Mathijssen zijn nog niet voldoende op elkaar ingespeeld om de Rouches tegen te houden. Maar ze zijn niet alleen, niemand kan momenteel het tempo aan van de Luikenaars. Anderlecht won, maar meer stelde het ook niet voor. Gent verloor van Cercle Brugge en moet ook de rol even lossen. Onderaan behaalde Brussels een eerste puntje, Sint-Truiden verloor opnieuw waardoor ze alleen laatste staan.
 
Charleroi en Bergen mochten vrijdagavond in een Waals treffen de speeldag openen. Charleroi trok aan het langste eind. Bergen had het beste spel in het begin, maar kon daar weinig meedoen. Het kreeg het deksel op de neus van Charleroi, Oulmers scoorde halfweg de eerste helft. Bergen kon kort voor rusten gelijkmaken, maar het was Charleroi dat in de tweede helft het heft overnam. De Zebra’s scoorden nog twee keer en wonnen met 3-1. Bergen blijft zo nog steeds achter met slechts één puntje.
 
Racing Genk had het zaterdagavond niet echt onder de markt tegen Westerlo. Het begin was goed voor Genk en het kreeg enkele kansjes, toen stokte de motor en kwam Westerlo beter in de wedstrijd. Westerlo kreeg zelfs enkele goede kansjes, maar scoren lukte niet. Genk vond vervolgens z’n tweede adem en ging resoluut voor de overwinning. Die overwinning kwam er ook, Broos bracht Bosnjak in en die scoorde een kwartier voor tijd de winning goal. Genk is na een mindere start bijna opnieuw waar het hoort te staan, terwijl de goede start van Westerlo geen vervolg lijkt te krijgen.
 
Wie de laatste twee weken ook van z’n pluimen verliest is AA Gent. De ploeg van Trond Sollied begon de competitie met een 9 op 9, maar verloor nu twee keer op rij punten. Op speeldag 5 was Cercle Brugge te sterk voor Gent waarbij vooral de verdediging een stuntelende indruk gaf. Voor Cercle de derde overwinning in het eigen stadion. De Boeck en z’n troepen wonnen verdiend met 4-1. De motor van Sollied loopt nog niet zo geolied als hij zou willen.
 
Brussels staat niet langer op de laatste plaats met nul punten. Het dankt dat puntje aan een scoreloos gelijkspel tegen Roeselare, een duel dat vorig jaar nog met grote cijfers gewonnen werd. Roeselare hield de wedstrijd vrij makkelijk onder controle, Brussels probeerde wel, maar raakte niet door de defensie van de West-Vlamingen. Door het puntengewin van Brussels, staat Sint-Truiden nu eenzaam op de laatste plaats. In een vroeg degradatieduel trok Dender aan het langste eind, Destorme scoorde enkele minuten voor tijd het winnende doelpunt. Een serieuze klap voor STVV waar zondag al het eerste ontslag van het seizoen te noteren viel.
 
Germinal Beerschot werd voor het seizoen een sterk jaar voorspeld. De ‘Ratten’ zouden meedraaien in de subtop en het menig toppers moeilijk maken. Wel, na vijf speeldagen kunnen we stellen dat het gevaar van Germinal Beerschot eerder beperkt blijft. De ploeg van Harm Van Veldhoven telt vier punten en staat ergens in de rechterkolom. Ook Zulte Waregem toonde zich te sterk voor paars-wit. Leye en Meert scoorden voor Essevee, Tormena kon tussendoor gelijkmaken.
 
Lokeren miste z’n start niet. Georges Leekens levert er goed werk, Lokeren heeft na vijf speeldagen tien punten en draait mee net onder de subtop. KV Mechelen was een maatje te klein voor Lokeren. De thuisploeg kwam 3-0 voor, Nong kon de eer nog redden, maar meer dan dat zat er niet in voor de Mechelaars. Zo hebben ze nog altijd maar twee puntjes.   
 
Anderlecht had het zondag in de vooravond niet onder de markt met Moeskroen. Integendeel, Sporting acteerde zwak en had heel wat mazzel. Na enkele minuten stond paars-wit al op achterstand, Custovic knalde de bal heerlijk in doel. Op het kwartier maakte Von Schlebrügge al gelijk. Weliswaar met licht geluk, want hij nam de bal mee met de hand. Niet gezien door de scheidsrechter. De wedstrijd leek een lange tijd op een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, tot in de slotfase. Van Damme kreeg de bal met een gelukje en scoorde.
 
Standard en Club Brugge mochten de speeldag afsluiten in de eerste echte topper van het seizoen. Standard zette z’n positieve lijn verder en won met 2-1. Club trad aan met een versterkt middenveld en speelde heel gesloten. Niet gesloten genoeg want Standard kon tot twee keer toe scoren. Vermant kon na de 1-0 van Jovanovic gelijkmaken, maar verdiend was dat niet. De goal van Mbokani was dat des te meer. Aan de Maas blijven ze doorrazen, binnen twee weken wacht AA Gent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties