Analyse Toppers en floppers week 6

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers week 6
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com zet zoals gewoonlijk de toppers en floppers van afgelopen weekend uit het binnenland op een rijtje.

Als we het over toppers en floppers hebben dan kan het gaan om spelers, maar ook om trainers, supporters of zelfs de hele ploeg. Veel zal afhangen van de prestaties van de clubs en spelers in kwestie. Ook dit weekend was de selectie niet evident, maar vonden we toch de nodige uitschieters.

Toppers:

Honour Gombani: De middenvelder van Cercle Brugge is momenteel één van de smaakmakers in de hoogste voetbalklasse. De Zimbabwaan scoorde in zes wedstrijden vier doelpunten. Afgelopen weekend nam Gombami alle doelpunten voor zijn rekening in de wedstrijd tegen Roeselare (0-2). Gombami speelde eerder al bij The Highlanders; een club uit Bulawayo.

Nikica Jelavic: De aanvaller van Zulte Waregem was zaterdagavond de held tegen Anderlecht. De Kroaat zorgde in de tweede helft uiteindelijk voor een 2-2 gelijkspel bij de landskampioen. De 21-jarige Jelavic begon wisselvallig aan het nieuwe seizoen, maar lijkt zijn draai nu toch te hebben gevonden. Coach Franky Dury omschreef de aanvaller als explosief, balvast en kopbalsterk. Vooral dat laatste hebben ze bij paars-wit kunnen ondervinden.

Georges Leekens: De slechte resultaten liggen meestal aan de trainer, maar als het goed gaat is het door de spelers. Toch kan men stellen dat Georges Leekens een groot aandeel heeft in de goede prestaties van Lokeren. Afgelopen seizoen was Lokeren enorm zwak, maar dit jaar staat het na zes speeldagen op een mooie zesde plaats met 11 punten. Ook voorzitter Roger Lambrecht is opnieuw tevreden. Afgelopen weekend pakte Lokeren zelfs een punt op het veld van Club Brugge.

Floppers:

Aanval Westerlo: Na twee speeldagen stond Westerlo nog mee aan de kop van het klassement, maar daarna ging het bergafwaarts. De laatste vier speeldagen kon Westerlo geen enkel doelpunt meer maken. Op zes wedstrijden kon Westerlo maar twee keer de netten doen trillen. Een groot verschil met de prestaties van afgelopen seizoen. Toen was Ogunsoto nog één van de smaakmakers met zijn doelpunten

Verdediging 'Mietjes' STVV: Momenteel is er nog één ploeg met geen punten. Sint-Truiden staat alleen laatste met zes nederlagen op een rij. De frustraties beginnen te komen en dat was duidelijk te merken aan de uitspraken van Stijn Vreven. De verdediger noemde de defensie van STVV 'mMietjes'. Met die uitspraak hoopt Vreven de spelers te kunnen prikkelen om alles te geven in de volgende wedstrijden. Benieuwd of dit gaat lukken?

Reactie Patrick Nys: FC Brussels doelman Patrick Nys kreeg afgelopen weekend al na enkele minuten rood tegen Bergen en moest gaan douchen. Een rode kaart die erg discutabel was. De reactie van Nys ging er dan wel over. De doelman sprak over broodroof en te zullen stoppen met voetballen als hij een schorsing kreeg. Ook FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch vond de reactie er over gaan. "De fout begint bij de doelman zelf. Als hij de bal rustig voor zijn goede voet legt, dan had dit nooit zo afgelopen." [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties