Resterende verslagen speeldag 1

Bart Hermans

In de tweede klasse vond de eerste speeldag opnieuw plaats. Beveren was vrij en de match tussen Virton en Waasland was al gespeeld. Van de wedstrijden OH Leuven – Lierse en Union – KV Kortrijk konden jullie al een uitgebreid verslag lezen. De rest hebben we voor u gebundeld in ons overzicht:

Eupen – Tienen: 1-0
49' Thijs 1-0

De thuisploeg begon het beste aan de partij en bezoekende doelman Schuermans moest tussenkomen op schoten van Molnar en Vinamont. Net voor de rust kreeg Colin de kans om de score te openen maar ook hij stootte op een sterke Schuermans. Direct na de pauze was het wel raak. De ingevallen Thijs scoorde de 1-0. De bezoekers probeerde nog wel de bakens te verzetten via Lukanovic maar ze konden niet meer scoren. In de wandelgangen kreeg Michaël Lacroix nog rood na een woordenwisseling met scheidsrechter Godart.

Deinze – KVSK United: 1-1
14' De Falco 1-0, 94' Beyens 1-1

Deinze kwam rond het kwartier op voorsprong toen De Falco een vrije trap van Hermans binnen kopte. Even later slalomde Deschacht voorbij Schurmans maar zijn schot werd door Pinxten op de doellijn gekeerd. Na de rust was invaller Twum tweemaal dicht bij de 2-0 maar een sterk keepende Shurmans verhinderde dit. Aan de overkant pakte Vandoorne uit met een schitterende reflex op een vrije trap van Raymaekers. Eberle werd uitgesloten voor een elleboogstoot op Van Brabander. Deschacht liep een enkelbreuk op na een forse ingreep van Pinxten. In de toegevoegde tijd kwamen de Limburgers toch nog langszij toen Beyens kon scoren op aangeven van Pereira.

Namen – Tubeke: 0-0

Namen startte goed in zijn eerste thuiswedstrijd in tweede klasse in veertig jaar. Tubeke herstelde wel snel het evenwicht en aanvoerder Vandenbroeck kon tot drie keer toe dreigen in de eerste helft. Eén keer trof hij zelfs de staak. Tubeke bleef ook na de rust de gevaarlijkste ploeg maar verspeelde de verdiende overwinning ondanks kansen van Stuckens en Mvuezolo. Hermout had ook geen geluk toen zijn schot op de paal strandde.

Antwerp- OC Charleroi: 1-1
Glouftsis 1-0, 79' Rouani 1-1

Antwerp speelde in een onuitgegeven 5-3-2 en dat kon het publiek maar matig appreciëren. De thuisploeg koos voor de lange bal en dat leverde voor de rust twee kansen op. Gbarssin kopte op de paal na een assist van Geeroms en Glouftsis werkte een assist van Utaka mooi af. Charleroi bracht wel het betere voetbal maar zowel Niagbo als Stilmant kregen de bal niet voorbij Ristovic. Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Antwerp vergat het op de counter af te maken. Glouftsis had op aangeven van Utaka de 2-0 aan de voet maar de spits met Griekse roots miste onbegrijpelijk. Baert zag zijn schot door Delferriere in corner geweerd. De dreiging aan de overzijde nam toe en nadat Ristovic enkele schoten van buiten de zestien onschadelijk had gemaakt, was hij kansloos toen Rouani compleet vrijstaand mocht binnen kopen. De thuissupporters trakteerden de spelers op een striemend fluitconcert.

Geel – Doornik: 0-1
13' Moustaid 0-1

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en dreigde via twee vrije schoppen van Coomans. Ook Jusic was dicht bij de openingstreffer maar Delwarte tipte de bal over. Toen Sissoko de bal liet ontglippen, kon Doornik-speler Moustaid de bal eenvoudig intikken. Seoudi kreeg de kans op de 0-2 maar miste die en Jusic stuitte andermaal op Delwarte. Na de pauze deden de bezoekers de wedstrijd op slot. Geel wist nauwelijks openingen te vinden. Gielen trapte naast en Steurs kopte nipt naast. Het bleef zo 0-1 en Geel verliest zijn eerste wedstrijd in tweede klasse.

Hamme – Oostende: 4-0
14' De Ridder 1-0, 35' De Meyer 2-0, 70' Butera 3-0, 89' De Smet 4-0

Hamme was veel sterker dan de bezoekers uit Oostende. Rond het kwartier kon De Ridder op aangeven van Mulisa de score openen. Mulisa gaf ook bij het tweede doelpunt de assist en zo kon De Meyer de 2-0 op de bordjes zetten. Na de rust ging de thuiploeg een beetje overhaast op zoek naar de derde goal. Twintig minuutjes voor tijd viel dat derde doelpunt dan toch. De Ridder zette twee Oostende-verdedigers op het verkeerde been en bood Butera de 3-0 aan. In de slotfase werd het nog 4-0 nadat De Smet een hoekschop van Petrovic binnnenkopte. [AN]