Triguinho scoorde voor Anderlecht

Philippe Crols

Bij Anderlecht haalde men enkele maanden geleden de Braziliaan Triguinho binnen. De linkspoot kon echter nog geen potten breken tot dusver, maar maakte bij de reserven wel een goede beurt dit weekend.
De reserven van Anderlecht gaven die van Roeselare partij. Het b-team van paars-wit gaf meteen ook het goede voorbeeld voor de landskampioen zondag. Anderlecht won namelijk met 5-1.

Anderlecht kwam via Clinckemaillie op voorsprong, maar die treffer werd door Vanthournout onmiddellijk ongedaan gemaakt. Even later lokte Triguinho een strafschop uit die door Kums werd omgezet.

Na rust scoorden Boateng en Tringuinho nog een goal. Roeselare maakte ook nog een own-goal. Bij Anderlecht speelde Walter Baseggio trouwens een helft mee.