De Boeck: 'Rust is welkom voor de ploeg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck: 'Rust is welkom voor de ploeg'
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge blijft de voetbalwereld verbazen. De Bruggelingen veegden zaterdag Sint Truiden autoritair met 5-1 van de mat en pronken met een knappe vierde plaats. De competitie ligt nu twee weken stil, maar daar is men bij groen-zwart niet rouwig om. "De rust is welgekomen", klinkt het bij Glen De Boeck.
 
"Voor de buitenwereld is dit misschien een verrassing", blikt De Boeck terug op de start van het seizoen. "Maar voor ons niet. Als je ons dit vooraf had verteld, wisten we dat dat moeilijk zou zijn, maar we hebben geen enkel punt gestolen. Integendeel, we hadden misschien zelfs twee punten meer moeten hebben." Met alle lovende kritieken in de media krijgen de spelers ook wat ze verdienen, vindt de vroegere verdediger van Anderlecht. "Zij moeten nog altijd het goede voetbal op de mat brengen en worden daar nu voor beloond."
 
De Smet
 
Tegen Sint-Truiden was Stijn De Smet de beslissende figuur. Met twee doelpunten en uitgelokte strafschoppen drukte hij meer dan ooit zijn stempel op de wedstrijd. "Stijn is al vaak belangrijk geweest voor ons. Nu komt het alleen meer in de verf. Maar het is het collectief dat telt en de ploeg maakt die goede prestatie van De Smet mogelijk. Hij moet nu die lijn doortrekken en iedere wedstrijden spelen zoals zaterdag. Hij is een speler die bewust is van zijn kwaliteiten, maar toont dat niet te veel aan de buitenwereld."
 
Afbouwen en opbouwen
 
Na de glansprestatie voor een, naar Cercle-normen, goed gevuld Jan Breydel gaat de riem er noodgedwongen even af nu de Jupiler League plaats maakt voor interlandvoetbal. "De rust is welgekomen", pareert De Boeck de vraag of deze onderbreking wel goed is voor groen-zwart. "We hebben veel fysieke arbeid geleverd en dan doet zo'n periode wel eens deugd. Onder de begeleiding van de Gentse Universiteit bouwen we deze week rustig af om volgende week terug op te bouwen voor de volgende competitiewedstrijd. Donderdag spelen we nog een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam."
 
Het hemd van De Boeck
 
Je kan er niet naast kijken. Vijf thuiswedstrijden leveren vier overwinningen en een gelijkspel op. Naast het goede voetbal leveren die wedstrijden nog een constante op: het hemd van De Boeck. "Dat hemd krijgt zoveel publiciteit dat ik me misschien moet laten sponsoren", lacht De Boeck. "Maar als we eens verliezen zal ik het waarschijnlijk niet meer aandoen." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties