Waarom Roeselare niet won van Anderlecht?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Waarom Roeselare niet won van Anderlecht?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een dag na het 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht overheerst nog altijd de ontgoocheling op Schiervelde. "We hebben een stunt door onze handen laten glippen", reageert Dirk Geeraerd.
 
Drie factoren
 
Geeraerd laat de wedstrijd van zondagavond nog eens in zijn hoofd herspelen en haalt drie oorzaken voor het gelijke spel naar boven. "Bij een 2-1 stand krijgen we de mogelijkheid op 3-1, maar we laten ze liggen", gooit hij de eerste op tafel. Een tweede zoekt Geeraerd bij de paars-witte tegenstanders en het scheidsrechterlijke trio. "Veel spelers van Anderlecht hebben met een tweede gele kaart geflirt en hadden recht op een tweede karton. Frutos zou veel minder lange ballen gekregen hebben en dat zou voor ons de wedstrijd gemakkelijker gemaakt hebben. Dat die spelers mogen blijven staan, bepaalt het resultaat."
 
Vooral het feit dat Jan Polak niet naar de douches werd gestuurd zit de trainer van Roeselare dwars. "Een paar minuten voor de strafschopfout pleegt hij zelf een aanslag op Sierens, maar hij mag blijven staan. Over de strafschopfout, de derde factor die de wedstrijd beslist, wil ik niet discussiëren. Dat is een onnodige fout van De Vleesschauwer, nochtans de man met de meeste ervaring in onze ploeg."
 
Spelen met drie spitsen
 
Vijf doelpunten in de eerste zeven wedstrijden, gevolgd door vijf doelpunten in de laatste twee confrontaties. Dat moet Geeraerd, even de net-niet stunt tegen Anderlecht vergeten, toch tevreden stellen. "We hebben altijd de kansen gehad, maar niet gescoord. Het is hoopvol dat ze er nu wel in gaan en toont aan dat we op training goed gewerkt hebben. Je weet dat er dan op een bepaald moment een déclic komt. Dissa heeft met vallen en opstaan vertrouwen gekregen en is nu vertrokken."
 
De goede resultaten van de laatste weken, Roeselare haalde 5 op 9 tegen Gent, Zulte Waregem en Anderlecht, verleiden Geeraerd zelfs naar boude uitspraken. "Ik wil als iedereen terug is met zowel Kpaka, Akgül, Dissa als Tanghe spelen. Misschien is het naïef en sta ik na het gelijkspel met Anderlecht misschien nog niet helemaal met de voetjes op de grond, maar ik wil het zeker eens uitproberen."
 
Scharniermoment
 
Maar vooraleer hij zich aan die test waagt, is er eerst nog een voetballoos weekend. "Voor jongens als Tanghe, Akgül en Smits is dat een week gewonnen, maar voor Dissa en Mirvic, jongens in vorm, komt dit ongelegen. We maken van deze weken gebruik om fysische testen te doen en onderhouden de wedstrijdbeleving met een partijtje tegen de beloften. Na volgende week volgt er met wedstrijden tegen Westerlo en Sint-Truiden een scharniermoment in de competitie. Het is dus ook een goed moment om met nevenactiviteiten het voetbal even te vergeten." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties