Resterende verslagen speeldag 3

Bart Hermans

Van de wedstrijden Waasland – Lierse en VW Hamme- KV Kortrijk kreeg u al uitgebreide verslagen. Die van Geel- Olympic Charleroi mag je nog verwachten. De andere matchen van de derde speeldag hebben we voor u gebundeld.

Antwerp – KVSK United: 2-1
12' Pereira 0-1, 13' Baert 1-1, 40' Fränkel 2-1

De bezoekers uit Lommel scoorden al bij hun eerste kans. Een corner werd slecht ontzet en Pereira kon zo de 0-1 op de bordjes schieten. De vreugde bij de bezoekers was echter van korter duur want uitblinker Baert kon nog geen minuut later de gelijkmaker scoren. Vlak voor de rust lag diezelfde Baert aan de basis van de 2-1. De jonge middenvelder gaf vanop links een perfecte voorzet richting Fränkel, die de bal voorbij doelman Schurmans kopte. In de tweede helft verdedigde Antwerp zijn voorsprong en liet het United het meeste balbezit. Enkel een hard schot van Raymaekers kon voor dreiging zorgen. Aan de overkant vergaten Utaka en Doherty de wedstrijd te beslissen. Het bleef zo 2-1.

Namen – SK Beveren: 1-2
20' Tokpa 0-1, 63' Gille 1-1, 81' Boukamir 1-2 (own.)

Beveren heeft zijn eerste uitzege beet. In de eerste helft waren ze veel beter dan de thuisploeg, maar in de tweede helft deed Namen hen pijn. Topschutter Ibou gaf al meteen zijn visitekaartje af. De Gambiaan forceerde de eerste kansen en bleef gevaarlijk. Na een goed kwartier zorgde hij voor de assist bij het doelpunt van Tokpa. Na de rust was Snoeckx dicht bij de 2-0 na een hoekschop van Tokpa maar zijn kopbal ging op de lat. Daarna kwam de thuisploeg opzetten en het was Gille die de stand in evenwicht bracht. Een rake uitval van Arunina, door Boukamir in eigen verwerkt, bracht de 1-2 eindstand op de bordjes.

Virton – Doornik: 0-0

Doornik kwam voor de rust het dichtst bij de openingstreffer, maar het schot van Desire ging nipt over. Ook Seoudi en Ambu kregen de bal niet tussen de palen. Na de rust drukte Doornik, maar invaller Brisset zag zijn schot gekeerd door doelman Leyder. Aan de overkant moest Delwarte, de doelman van Doornik attent zijn op een voorzet-schot van Mandefu. Ook Soumare probeerde nog maar zijn schot ging nipt over. Het bleef zo 0-0 in deze wedstrijd.

Eupen – Tubeke: 1-2
3' Penga 1-0, 10' Diafutua 1-1, 64' Hernout 1-2

De bezoekers gingen meteen in de aanval. Een kans van Njock ging net naast, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Penga opende de score. De tegenreactie liet echter niet lang op zicht wachten. Een afgeweken vrije trap van Broekaert kwam in de voeten van Diafutua, die de gelijkmaker in doel schoot. Een half uur voor het einde ontzette de Eupense verdediging de bal slecht. Via Diafutua kwam de bal bij Hernout terecht die de 1-2 eindstand op de bordjes zette.

Union-Tienen: 1-2
1' Moreel 0-1, 17' Nicaise 1-1, 70' De Pauw 1-2 (str.)

Er was amper een minuut gespeeld of de thuisploeg stond al 0-1 achter. Moreel tikte een hoekschop binnen. Iets na het kwartier hingen de bordjes al terug gelijk. Na een hoekschop van Martens kopte Nicaise de gelijkmaker binnen. Union probeerde wel, maar miste creativiteit en ze gaven te veel slechte passes. Op het uur verraste Bayock met een hakje, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal tegen de paal. Twintig minuten voor tijd kwamen de Suikerjongens op voorsprong. Na een fout van Stassin mocht De Pauw vanop de stip zijn ploeg op voorsprong brengen. Aan de overkant gebeurde er een lichte fout op Buelinckx en ging de bal eveneens op de stip. De topschutter van Union zag zijn strafschop gestopt door Schuermans. Van Hees kreeg nog rood toen hij de noodrem hanteerde op de doorgebroken Martens.

OH Leuven – Oostende : 3-3
17' Ehouman 0-1, 26' Matton 1-1, 38' Masureel 1-2, 70' Maiga 1-3, 78' Brogno 2-3, 84' Ruytinx 3-3

De bezoekers uit Oostende speelden goed georganiseerd en loerden op de counter. Na iets meer dan een kwartier leverde deze tactiek de 0-1 op. Ehouman knalde na een combinatie met Caramazza de bal voorbij doelman Boyen. Iets voor het halfuur kwam de thuisploeg terug gelijk. Matton scoorde vanuit de rebound na een vrije trap van Remy. Kort voor de pauze kwamen de kustjongens opnieuw op voorsprong. Masureel zette een dubbelpass op met Vandendriessche en knalde de 1-2 rustand op de bordjes. Twintig minuten voor tijd kon Boyen een schot redden maar een attente Maiga kon toch de 1-3 scoren. Het leek allemaal over voor Leuven, maar dat was buiten Toni Brogno gerekend. De ex-topschutter uit eerste klasse zorgde voor de aansluitingstreffer. Zes minuten voor tijd was het Björn Ruytinx die de verdiende gelijkmaker scoorde. De wedstrijd eindigde zo op 3-3. [AN]