Belgische meisjes stunten tegen WK-gangers

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Belgische meisjes stunten tegen WK-gangers
Foto: © SC

De dames van KFC Rapide Wezemaal zijn erin geslaagd hun eerste Europese thriller met succes te beëindigen. De Belgische landskampioen klopte in de tweede ronde van de UEFA-beker het Engelse Everton met 2-1. Kristel Verelst zorgde in de laatste minuut voor het winnende doelpunt.

Het toernooi, dat plaatsvindt in Bierbeek, zou wel eens aangenaam kunnen verrassen. In dezelfde groep klopte Frankfurt het IJslandse Reykjavik met 3-1. Alle ploegen spelen één keer tegen elkaar. Zaterdag geeft Wezemaal Reykjavik partij terwijl Frankfurt Everton uitdaagt. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales van de UEFA-beker.
 
"We hebben geschiedenis geschreven", reageert trainer Vic Crabbé licht euforisch. “We winnen tegen één van de topploegen uit Engeland, dat op het WK toch bij de laatste acht was vertegenwoordigd. Na de nederlaag in de competitie hebben we ons goed herpakt en kwamen we terug scherp voor de dag." Maar de euforie maakt plaats voor realisme. "Er zijn mogelijkheden tegen Reykjavik, een atletische ploeg met een goede organisatie, maar we beschikken maar over 13-14 speelsters en dan wegen drie matchen op een week tijd zwaar door. Maar met een overwinning en een gelijkspel kan je je misschien wel kwalificeren."
 
Ook voorzitter Ferdinand Mertens is zeer tevreden met de overwinning tegen Everton. "Het is voor een amateurploeg als de onze een hele prestatie om hier een wedstrijd te winnen." Maar ook de voorzitter blijft realistisch voor de wedstrijden tegen Reykjavik en Frankfurt. "Ik vrees dat we daar te kort gaan schieten. Frankfurt is een ploeg vol profs en Reykjavik is beter dan verwacht. Het is een hele sterke ploeg met meisjes die blijven lopen. Ze hebben lang 0-1 voorgestaan tegen Frankfurt, dat in de laatste vijftien minuten drie keer scoorde."

Door Tom Coremans en Kersten Steurbaut. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties