Brussel gaat nieuw multifunctioneel stadion bouwen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Brussel gaat nieuw multifunctioneel stadion bouwen
Foto: © SC

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat een nieuw multifunctioneel stadion bouwen. Dat maakte Charles Picqué, minister-voorzitter van de Brusselse regering, woensdag bekend.

Picqué kondigde aan dat er een akkoord is met de verschillende instanties om een nieuw complex neer te poten op de locatie van het Schaarbeekse vormingsstation. 

Het stadion moet dienst doen als thuisbasis voor de Rode Duivels, misschien zelfs voor Sporting Anderlecht. Maar er kan niet alleen gevoetbald worden, het complex zal multifunctioneel zijn en dus zullen er ook concerten en andere (sport)evenementen kunnen plaatsvinden. Het complex zal dan ook gebaseerd zijn op de Amsterdam ArenA. 

Het stadion zal minstens 50.000 zitjes huisvesten, wellicht zelfs 60.000. Over de locatie, Schaarbeek, is er al een concensus, nu moet er enkel nog onderhandeld worden met de eigenaars van de grond en de verschillende partners.

In het beste geval zou het stadion er al over vijf of zes jaar kunnen staan, de deadline die Brussel zichzelf oplegt is 2018. Een symbolische datum, want België en Nederland hopen dan samen het WK voetbal te organiseren.

Het Koning Boudewijnstadion zou trouwens niet afgebroken worden. Het zou blijven staan voor bepaalde evenementen, waaronder de Memorial Van Damme.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties