Sporting heeft goeie start nodig

Thomas Dubois
| 0 reacties
Sporting heeft goeie start nodig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond start voor Anderlecht het eerste luik in de poules van de UEFA-beker. Hapoel Tel Aviv vormt de eerste klip richting volgende ronde. Daarna volgen nog Getafe, Aalborg en Tottenham. De ploeg uit Israël geldt als het zwakke broertje uit de groep, thuis moet Anderlecht dan ook makkelijk afstand kunnen nemen.
 
Anderlecht is het aan zichzelf en zijn supporters verplicht om door te stoten. In het systeem dat al enkele jaren geldt gaan de eerste drie van elke poule door. De slaagkansen zijn dus vooraf gezien 60 %. Zulte Waregem toonde vorig jaar al dat twee overwinningen volstaan om door te kunnen stoten. Na Hapoel Tel Aviv volgt Aalborg, het tweede 'zwakke' broertje uit de groep. De kwalificatie kan dan al een feit zijn, maar dat is natuurlijk voorbarig. Eerdere ervaringen toonden al aan dat de zogenaamde kleinere Europese broertjes uitgegroeid zijn tot stevige kerels die het Anderlecht heel moeilijk kunnen maken.
 
Anderlecht kende een moeizame voorbereiding op de wedstrijd in het Astridpark vanavond. Zondag versloeg het thuis AA Gent met 2-1. Anderlecht speelde een verdienstelijke eerste helft en kwam ook 2-1 voor. Na de rust was het opnieuw heel wat minder. 
De tegenstander van vanavond eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Israëlische competitie. Er kwamen in het tussenseizoen heel wat nieuwe spelers, maar liefst dertien. En dat toont zich ook aan het spel van de ploeg waar de automatismen nog ver te zoeken zijn.
 
Het elftal van Anderlecht zal wellicht weinig wijzigingen vertonen in vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent. Dat betekent dat Frutos voor de tweede keer op rij aan de aftrap komt. Daarbij krijgt hij opnieuw de steun van Hassan en Legear. Serhat Akin zien we niet in actie vanavond, hij heeft nog te veel last van de enkel. Ook niet van de partij: Mbo Mpenza en Mbark Boussoufa, die last hebben van de knie.
 
De wedstrijd wordt geleid door de Roemeen Alexandru Tudor, hij leidde eerder al drie keer een wedstrijd van een Belgische ploeg en dat liep telkens verkeerd af. De wedstrijd zal in een goed gevuld stadion afgetrapt worden om 20u45. De partij is live te volgen op Voetbalkrant.com. Ook Canvas en Sporza Radio brengen live verslag uit van de wedstrijd. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties