De Boeck en Vercauteren tevreden met puntendeling

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck en Vercauteren tevreden met puntendeling
Foto: © SC

Frank Vercauteren en Glen De Boeck konden zich achteraf allebei vinden in de puntendeling. "Al had ik wel op een mooier verjaardagsschenk gerekend", glimlachte de Anderlecht-trainer, die vandaag zijn 51e levensjaar vierde.
 
"Het is een billijk gelijkspel", gaat Vercauteren verder. "Natuurlijk zie ook ik liever een 2-2 gelijkspel, maar de voetbalgoden wilden vandaag blijkbaar geen doelpunten zien. Het is wel positief dat we vandaag de nul kunnen houden, maar offensief schoten we te kort. Ik had tijdens de rust meer druk naar voren gevraagd en daarin zijn we de eerste 25 minuten van de tweede helft ook in geslaagd, maar de laatste twintig minuten waren voor Cercle. Ze kregen nog een aantal kansen, maar we zijn ontsnapt aan erger."
 
Is dit een gewonnen punt voor de Brusselaars of eerder twee verloren punten? "Anderlecht moet op Cercle altijd gaan voor de drie punten, maar het had vandaag niet verantwoord geweest als we hier hadden gewonnen. We hadden na het gelijkspel van Standard de winnaar van het weekend kunnen worden, maar dat is spijtig genoeg niet gebeurd."
 
Glen De Boeck kon zich wel vinden in de analyse van zijn leermeester. "In eerste instantie was ik ontgoocheld, maar achteraf bekeken is het een logisch resultaat. Ik heb een goed Cercle gezien tegen een georganiseerd Anderlecht, dat duidelijk zijn huiswerk had gemaakt. Met hun grote jongens maakten ze goed gebruik van de lange bal en kwamen zo ook gevaarlijk voor de dag op stilstaande fases. Mijn jongens hebben weer een mooie prestatie neergezet met mooi combinatievoetbal", aldus De Boeck. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties