Analyse Mathijssen winnaar van de speeldag

Thomas Dubois
| 0 reacties
Mathijssen winnaar van de speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge meldt zich expliciet bovenaan in het klassement. Blauw-zwart zette een twaalf op twaalf neer en steeg daardoor langzaam maar zeker naar de top. Nu mag de club zich al voor de tweede keer in korte tijd de winnaar van de speeldag noemen want als enige topclub kon Club winnen. Standard, Cercle en Anderlecht speelden gelijk. Moeskroen komt hierdoor ook opzetten. Gent kon nog eens winnen, het was al geleden van speeldag drie. Onderaan staat Sint-Truiden opnieuw alleen laatste nadat KV Mechelen een punt pakte en het zelf verloor tegen Roeselare.
 
Gent kon dus nog eens winnen. AA Gent mocht vrijdagavond de speeldag op gang trappen. Het deed dat thuis tegen Bergen. Gent kwam 2-0 voor, maar had dat vooral aan de zwakte van Bergen te danken, dan aan de eigen sterkte. De ‘Draken’ speelden een draak van een wedstrijd en konden op enkele kleine kansjes na amper dreigen. Bergen hangt zo net boven de degradatiezone in het klassement, terwijl Gent zich voorlopig tevreden moet stellen met een plaatsje in de buik van het klassement.
 
Zaterdagavond kwamen vooral de middenmoters – en degradatiekandidaten in actie. De enige topclub was Standard en zij kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. Standard begon met een achterstand aan de wedstrijd, want al na een goeie minuut scoorde Persoons de 0-1. Het herstelde zich, maar liep dan opnieuw tegen Persoons die z’n tweede van de avond scoorde en zo KV Mechelen een onverhoopt punt bezorgde.
 
Moeskroen blijft het goed doen, zo ook zaterdagavond. Dender was wederom een maatje te klein en moet zo tevreden zijn met slechts één puntje uit de laatste vijf wedstrijden. Dooddoener van dienst was Tomou die met een hattrick uitpakte. Zo staat Moeskroen op een fraaie vierde plaats. Ook Charleroi won, daar was Brussels te licht. Charleroi won met 1-2 en duwt Brussels zo dieper weg. Wellicht de druppel voor voorzitter Vermeersch om maatregelen te nemen. Zowel trainer Cartier als technisch directeur Mbuyu mogen beginnen vrezen voor hun job.
 
Wie niet moet vrezen voor z’n job is Dirk Geeraerd, hij mag eerder hopen op een contractverlenging. Hij doet het bij Roeselare met beperkte middelen heel goed. Afgelopen weekend won Roeselare opnieuw, tegen STVV werd het 2-0. Roeselare trad door blessures en schorsingen met een invallersploeg aan, maar dat bleek dus nog voldoende om een onmondig Sint-Truiden te bekampen. Sint-Truiden staat zo opnieuw solo laatste, Roeselare ontvlucht de degradatiezone beetje bij beetje.
 
Westerlo en Germinal Beerschot hadden nogal wat problemen met de scheidsrechter, hij floot nogal discutabele fouten en nam bediscussieerbare beslissingen. Uiteindelijk was het Germinal Beerschot dat overwon. Losada trapte in de slotminuut het winnend doelpunt tegen de netten op strafschop. Zulte Waregem en Lokeren hadden ook problemen met de referee, maar reageerden daar discreet en voorzichtig op. Een duidelijk geldig doelpunt voor Lokeren werd er onder andere afgekeurde. Beide ploegen hielden het uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.
 
Het was een ongewoon beeld zondag in de vooravond. Cercle speelde thuis… in een goed gevuld stadion, en dan nog niet eens tegen buur Club. Het gaat goed met de vereniging en dat merk je ook aan de opkomst voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Binnen twee weken staat de derby tegen Club op het programma. Reken er maar op, dat de opkomst dan nog eens hoger zal liggen. De hoge opkomst van de bezoekers was het meest frappante feit, want verder gebeurde er weinig in een slordige wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Of het zou op basis van het goed kwartier dat elke ploeg had moeten zijn.
 
Racing Genk en Club Brugge mochten zondagavond de elfde speeldag afsluiten. Club kon door het puntenverlies van Standard, Anderlecht en Cercle een gouden zaak doen en dat deed het ook. Mathijssen had het voorspeld, en het kwam uit: Club won van Racing Genk. Club Brugge speelde bijzonder aanvallend en strijdlustig en werd daarvoor beloond op efficiëntie. Genk kreeg ook enkele kansen, maar een herboren Stijn Stijnen rammelde alles uit z’n kooi. Hij moest zich enkel gewonnen geven toen Barda voor doel kon koppen. De bijeen gescharrelde Brugse verdediging hield stand tegen de Genkse druk en zo komt Club tot op één punt van Standard. Genk heeft dringend nog eens een reeks nodig.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties