Alvast geen dubbel voor Zenit

Luc Goderis

Zenit St Petersburg beet zich woensdagavond in het eigen Petrovskiy twee uur lang de tanden stuk op Tom Tomsk.  Na de reguliere speeltijd, verlengingen incluis, bleef het 0-0.  De gastheren namen tijdens de strafschoppenreeks vlot een 3-1 voorsprong, maar gaven die toen onbegrijpelijk weg.  Zowel Fernando Ricksen, Chontofalski als Jonov misten hun elfmeter. Tom Tomsk knalde telkens binnen en trok zo aan het langste eind.  Het mag het straks in de halve finale opnemen tegen regerend landskampioen CSKA Moskou.

CSKA had in Luzhniki helemaal geen overschot tegen Spartak Nalchik.  Al zeer vroeg schoot Kazharov de bezoekers immers op voorsprong.  Jô Alves groeide tijdens de tweede helft uit tot man-van-de-match voor de Moskovieten.  Eerst bezorgde hij zijn team de gelijkmaker en wat later bediende hij Daniel Carvalho die de winning-goal scoorde.

Amkar Perm en Ural Ekaterinburg spelen de andere halve finale.  Zij werkten hun respectievelijke kwartfinales al een tijdje geleden af.  Tweedeklasser Ural haalde het toen met 2-1 van Saturn Moskou, terwijl Amkar Perm - FK Moskou ook al op 2-1 eindigde.