Strafschop brengt City in kwartfinales

Kevin Vanbuggenhout

In de achtste finales van de League Cup was Bolton Wanderers - Manchester City één van de twee duels tussen twee ploegen uit de Premier League. Bolton deed het niet te best tot dusver en kon een kwalificatie voor de kwartfinales van de League Cup goed gebruiken om het seizoen wat op te kleuren. Man City ontpopte zich tot revelatie van het seizoen, maar kreeg afgelopen weekend wel een 6-0 bolwassing van Chelsea. In het Reebok Stadium gingen de spelers van City dus op zoek naar eerherstel. Emile Mpenza was nog steeds ziek en kwam niet in actie.

Beide ploegen kampten van in het begin met een groot gebrek aan creativiteit en maakten er zeker in de eerste helft een slaapverwekkende vertoning van. In de eerste twintig minuten was een vrije trap van Hamann die over ging het enige wapenfeit. Even voorbij het halfuur zag Bolton Joey O'Brien uitvallen. Hij moest vervangen worden door Michalik. Michael Johnson miste de enige kans uit de eerste helft. De youngster van Man City stevende alleen op doel af, maar besloot naast.

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig beterschap. Net voor het uur liet was het weer Johnson die zich liet opmerken. Hij kon zijn schot echter weer niet kadreren. Isaksson pakte een schot van Giannakopoulos. Met nog zo'n twintig minuten voor de boeg zorgde Bolton eindelijk voor wat meer gevaar. Eerst mikte Guthrie naast en kort daarop besloot ook Diouf van dichtbij naast. Beide ploegen zagen nog een speler gekwetst uitvallen. Bij Man City moest Richards gewisseld worden voor Onuoha en Bolton-manager Megson zag zich genoodzaakt om Andrew O'Brien te vervangen door Ivan Campo. Acht minuten voor affluiten zwiepte Elano de bal voor doel en Michalik beging handspel in de eigen zestien. Op aangeven van zijn lijnrechter legde scheidsrechter Webb de bal op de stip. Elano zette de strafschop zelf om: 0-1. Bolton zette nog alles op alles. Diouf trapte een vrijschop tegen de dwarslat. In blessuretijd ontsnapte City nog eens aan de gelijkmaker. Ball haalde de kopbal van McCann van de lijn. De gelijkmaker bleef uit en Manchester City won met 0-1. In een gelijkopgaande wedstrijd bleek een late strafschop doorslaggevend. Gary Megson leed zo zijn eerste nederlaag als manager van Bolton. Man City plaatste zich voor de kwartfinales van de League Cup.