Matumona: 'Geschokt, beledigd, razend'

Matumona: 'Geschokt, beledigd, razend'
Foto: © SC

Eerder kon u lezen dat Zola Matumona niet langer speelt voor FC Brussels. Voorzitter Vermeersch had de speler, tijdens een groepsgesprek, racistisch bejegend. Nu reageert ook de speler zelf voor het eerst op de hetze. 

Voorzitter Johan Vermeersch las zijn spelers de les na een zwakke competitiestart. Vooral Zola Matumona moest het ongelden. De zwarte speler kreeg racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. In Gazet van Antwerpen reageert de middenvelder voor het eerst.

"Ik ben geschokt, beledigd en razend. Wat hij zei was zwaar overdreven. Het was verschrikkelijk. Ik was te verrast om op het moment zelf te kunnen reageren." Volgens Matumona toonde Vermeersch geen respect en was dit een belediging voor gans het zwarte continent. "Hij heeft geen respect voor mij. Ik verdien een betere behandeling dan dit. Ik kreeg honderden oproepen, niet alleen van zwarte spelers bij Brussels. Hij beledigde het hele Afrikaanse continent."

Matumona dient binnenkort een klacht in bij Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Ook de ambassadeur van Congo en Mbo Mpenza, die voorzitter is van een stichting tegen racisme, zullen reageren op het voorval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties