Club in slotfase onderuit tegen Lille

Club in slotfase onderuit tegen Lille
Foto: © SC

Club Brugge speelde vrijdagavond een oefenwedstrijd in Doornik tegen Lille. Lange tijd zag het er naar uit dat de leider uit de Belgische eerste klasse zou winnen totdat de Franse ploeg in de laatste 10 minuten zijn duivels ontbond.
 
Door het ontbreken van diverse internationals begon Club met Yves Lenaerts in het doel, Niels De Loof als links-back en Robbe Van Ruyskensvelde centraal op het middenveld. Het was tot op het half uur wachten eer er een goede mogelijkheid viel te noteren. Daniël Chavez kon een voorzet van Gaetan Englebert verlengen tot bij Salou Ibrahim, maar die kwam enkele centimeters te kort om de bal in doel te duwen. Club ging door en uit een hoekschop kopte Antolin Alcaraz nipt over. Op slag van rust kreeg Club dan toch loon naar werken. Elrio Van Heerden slingerde de bal het strafschopgebied in en de onder druk gezette Beira werkte de bal in eigen doel.
 
Op het uur verving Lille vijf spelers en dat bleek het kantelmoment in de wedstrijd te worden. De Franse ploeg stormde nu richting het Brugse doel en Lenaerts moest zich meermaals onderscheiden. Zo ook op een poging van Eden Hazard die vervolgens zijn rebound van de lijn zag gehaald worden door Stepan Kucera. De slotfase was er echter te veel van aan voor Club Brugge. Op amper vier minuten tijd ging Nicolas Fauvergue twee maal dwars door de Brugse verdediging en rondde hij twee maal de kans af. Eden Hazard zette zijn knappe invalbeurt nog wat glans bij door in de slotfase de 3-1 aan te tekenen al spreekt men in Frankrijk van een own-goal van Birger Maertens.
 
Club Brugge: Lenaerts; Maertens, Alcaraz (46’ Valgaeren), Kucera, De Loof; Englebert, Van Ruyskensvelde (55’ Simaeys), Blondel (55’ Leko); van Heerden, Salou, Chavez
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties