Terjoden en Eeklo: de Weekwinnaars

Aan de vooravond van de heenronde begint er zich meer en meer enige afscheiding te vertonen in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen

FC Eeklo – 26pt,
met een 5de zege op rij, stuurde Kwik Eine – 25pt puntenloos huiswaarts en klimt naar de 3de plaats. Na 4 speeldagen in de 2de periode blijft Eeklo de enige ploeg met het maximum.

Terjoden-Welle – 31pt benutte 2 hoekschoppen om Rapide Lebbeke – 9pt van zich af te houden en nadert tot op 3 punten van de leider. De fusieploeg kende nog steeds geen puntenverlies in eigen huis.

Sparta Petegem – 34pt kon een late voorsprong slechts 15 seconden vasthouden. Sint-Gillis-Waas – 21pt was de eerste ploeg die er in slaagde de leiders thuis punten af te snoepen.

Jong Lede - 23pt had meer moeite dan gedacht om alsnog een billijke puntendeling af te dwingen bij Rode Lantaarn SK Lebeke-Aalst - 8pt.

Bij SK Berlare – 22pt vlogen de vervroegde Sinterklaasgeschenken de deur uit. Wie het scenario had kunnen voorspellen dat de puitenkloppers een 1-5 achterstand tegen Eendracht Aalter – 15pt nog in een gelijkspel zouden omzetten, hoort duidelijk in een andere wereld thuis.

Kort na de rust knalde Sparta Ursel – 18pt, in een tijdsbestek van amper 10 minuten, de hoop van JV Kruibeke – 16pt helemaal aan diggelen. Samen met FC Vrasene – 18pt leidt Ursel het 2de peloton van de reeks. De Waaslanders konden een dubbele voorsprong bij FC Waarschoot – 12pt niet vasthouden en namen slechts één puntje mee. Raar maar waar, Vrasene beschikt over de op één na best scorende aanval, maar tegelijkertijd over de, op één na, meest gevloerde verdediging.

Toen SK Lebbeke - 16pt op 2 minuten tijd een dubbele voorsprong had uitgebouwd na de rust, dacht men de buit aan wal te hebben. Niets was minder waar want SKDJ Lovendegem – 13pt vocht terug en haalde toch nog een puntje binnen.

Samengevat: aan de Top 2 ploegen, slechts door 3 punten gescheiden. Na Eeklo en Terjoden, op minstens 5 punten afstand, een eerste peloton van 5 ploegen (Eeklo, Eine, Lede, Berlare en St. Gillis-Waas). Daarna een 2de peloton van 7 ploegen (Vrasene, Ursel, SK Lebbeke, Kruibeke, Aalter, Lovendegem en Waarschoot). Afsluitend het (voorlopige) “degradatieduo” Rapide Lebbeke en Lebeke-Aalst. Afwachten maar welke geschenken Sinterklaas deze week door de schouw laat glijden.