Zwaartepunt speeldag ligt op zondagavond

Wesley Nobels
| 0 reacties
Zwaartepunt speeldag ligt op zondagavond
Foto: © SC

Vanavond al start de vijftiende speeldag met een eerste wedstrijd, morgen staan er dan zes wedstrijden op het programma en zondag worden de laatste twee afgewerkt.

De start van de vijftiende speeldag wordt genomen op Sclessin. Standard speelt in eigen huis een Waals onderonsje tegen Charleroi. Standard speelde vorige week 0-0 gelijk bij Anderlecht. Ze verloren dit seizoen nog geen enkele keer, maar in de laatste vijf wedstrijden wisten ze slechts één keer te winnen. Standard staat momenteel op een tweede plaats. Charleroi is leider van de rechterkolom, zes keer wisten ze dit seizoen al te winnen. Vorige week verloren ze thuis nog tegen Zulte Waregem met 2-3.

 

In het Jan Breydelstadion staat dit weekend het duel op het programma tussen de twee revelaties van de competitie tot nu toe. Glen De Boeck tegen Marc Brys ofwel Cercle Brugge tegen Moeskroen. De thuisploeg wist vorige week, dankzij de scheidsrechter, niet te winnen bij Lokeren. Moeskroen kon in eigen huis niet meer dan gelijkspelen tegen FC Brussels.

 

Dender draait onder een nieuw bewind sinds de trainer werd ontslagen. Vorige week wisten ze Racing Genk nog klein te krijgen. Benieuwd of Johan Boskamp dit kan verder zetten op verplaatsing bij Zulte Waregem. Die ploeg doet het dit seizoen voorlopig ook niet slecht, en wist al zes keer drie punten te halen.

 

FC Brussels moet dringend op zoek naar punten. Morgen nemen de hoofdstedelingen het in eigen huis op tegen een ploeg uit de G5 van de Belgische competitie. Namelijk Racing Genk, dat dit seizoen voorlopig erg wisselvalig presteren.

 

AA Gent is nog zo'n ploeg die erg wisselvalig is in de competitie. Vorig week wisten ze toch Club Brugge op een gelijkspel te houden. Twee wedstrijden daarvoor was Sint-Truiden dan weer te sterk. Lokeren komt op bezoek bij dat AA Gent. Lokeren staat momenteel op de veertiende positie in het klassement. Bovendien wordt het een heel geladen duel omwille van de trainer van Lokeren, Georges Leekens. Vorig jaar was die nog trainer van AA Gent. In de zomer verliet hij de club dan ondanks een mondeling akkoord voor een verdere samenwerking. Hem wacht alvast een warm welkom.  

 

Op 't Kiel wordt dit weekend ook gespeeld, Germinal Beerschot neemt het in eigen huis op tegen Bergen. Germinal Beerschot wist de afgelopen weken 15 op 15 te halen (18 op 18 als je de beker erbij telt). Ze zijn zo na een slechte competitiestart omhoog geklommen naar de vierde stek en kunnen meer en meer als nieuwe revelatie gezien worden, hopelijk voor hen kunnen ze dat in de toekomst vast houden. Bergen is de volgende tegenstander voor hen. Herpoel zal zijn debuut maken voor Bergen, voor Pistone komt de wedstrijd net nog te vroeg. 

Westerlo won vorige week met 1-3 op en tegen Bergen en wil dit weekend verder die weg opgaan thuis tegen KV Mechelen. Westerlo haalde thuis 11 punten op 21. KV Mechelen is debutant in eerste klasse en het gaat voor hen niet allemaal even goed dit seizoen. Vorige wisten ze op eigen terrein wel een wedstrijd vol spektakel te winnen met 4-3 tegen Roeselare.

 

Club Brugge, de leider in eerste klasse, kon vorige week thuis niet winnen van AA Gent. Ze moeten zich zondag dus herpakken op Roeselare. Die laatste staan dertiende in het klassement. Vorige week speelden ze nog een spektakelmatch in Mechelen. Club Brugge won dit seizoen al negen wedstrijden en verloor er slechts één. 

 

Sint-Truiden sluit de vijftiende speeldag thuis af tegen Anderlecht. Sint-Truiden is de hekkensluiter in de Belgische eerste klasse. Vorige week verloren ze thuis van Germinal Beerschot met 0-3. Anderlecht speelde donderdag in UEFA-beker nog gelijk tegen Tottenham Hotspur. In de competitie loopt het allemaal nog niet zo goed, maar Anderlecht staat toch nog altijd op een gedeelde vierde plaats. [AN/TH]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties