Frutos mist 1 match op 3

Nico Wieme
| 0 reacties
Frutos mist 1 match op 3
Foto: © SC

De Argentijnse aanvaller van Anderlecht Nicolas Frutos ligt nog maar eens in de lappenmand nadat hij donderdag in de UEFA-bekerwedstrijd tegen Tottenham Hotspur een verrekking aan de hamstrings opliep.

Nicolas Frutos is mogelijk weer enkele weken out. Vandaag ondergaat hij een echografie die duidelijk moet maken hoelang de inactiviteit dit keer zal duren. De Argentijn miste sinds zijn debuut op 21 januari 2006 liefst 26 van de 77 wedstrijden. Dat komt neer op 1 match op 3 die hij aan zich ziet voorbijgaan door blessures.
 
Puur op basis van de statistieken lijkt Frutos een extra blessuregevoelige speler te zijn, maar clubarts José Huylebroeck weigert echter om hem als dusdanig te bestempelen. “Er is het klimaatverschil met Argentinië," geeft hij in Het Laatste Nieuws aan. "Bij ons is het dan eens warm en dan weer koud en vochtig. Er zijn ook de trainingsomstandigheden. Bij ons is de training meer gericht op kracht.”
 
Huylebroeck ziet nog een belangrijke reden. “Als belangrijkste reden voor de blessures zie ik het feit dat Frutos vaak met blessures heeft gespeeld. Hij wilde steeds spelen om de club te helpen.” In maart 2006 viel la Garza (de Reiger) uit met een knieblessure. De start van het seizoen 2006-2007 miste hij dan weer door een kuitblessure. In november vorig jaar volgde een dijblessure. In 2007 was de kopbalsterke spits ook al drie keer geblesseerd: voetzool in januari, knie in mei en hiel in juli. Het is dus al de vierde keer dit jaar dat Frutos op non-actief staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties