Elfde zege op rij voor Turnhout

Rombaux Gunther

KV Turnhout stond zondagnamiddag voor een moeilijke klus. In het Luikse moest het tegen Hamoir zijn leidersplaats gaan verdedigen.

Door de overvloedige regenval van de voorbij dagen was het terrein van Hamoir omgetoverd tot een zompige wei, waarop snel en technisch voetbal onmogelijk was. KV Turnhout zorgde voor het eerste gevaar, een schot van Van Vlasselaer zeilde net naast de kruising. Toch was het aanvankelijk de thuisploeg dat het meest aanspraak kon maken op het openingsdoelpunt. Na een solo besloot  de vinnige Rovny over, Pauletti trof van ver de dwarsligger en bij een poging van Castillo bracht Horsten redding. De bezoekers herstelden het evenwicht en net voor de rust sloeg de leider een eerste maal toe. Een vrije trap van Van Den Brandt werd door Van Rooy staalhard binengetrapt.

De tweede helft was amper op gang gefloten toen Van Vlasselaer de score verdubbelde. Lang konden de Binken niet van hun comfortabele voorsprong genieten, een vrije trap werd doorgetikt tot bij Castillo, die droog binnenknalde. De thuisploeg ging nu op zoek naar de gelijkmaker en Castillo ging Marradonna achterna door te scoren met de hand. Scheidsrechter Vinche beloonde hem met een geel kartonnetje. Een derde Turnhouts doelpunt bleef in de lucht hangen, en wanneer De Schutter met een knappe actie twee verdedigers het nakijken gaf, speelde hij de bal tot bij Mbemba die de 1-3 eindcijfers vastlegde.

KV Turnhout behaalde in Hamoir zijn 11de overwinning op rij en heeft zijn record geëvenaard. Ook eerste achtervolger FC Luik behaalde de drie punten. De vraag is echter hoelang nog de Luikenaars, die één puntje minder tellen, de in bloedvorm verkerende Binken kunnen bijbenen in deze spannende titelstrijd.