Koeman verdedigt nieuwe speelstijl

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Koeman verdedigt nieuwe speelstijl
Foto: © SC

Valencia speelt dit seizoen geen Europees voetbal meer, maar met een nieuwe speelwijze pakte Ronald Koeman met de Spaanse ploeg wel een punt tegen het al geplaatste Chelsea.

Valencia-trainer Ronald Koeman veranderde zijn speelstijl van 4-4-2 naar 4-3-3. "Drie spelers op het middenveld geeft ons meer zekerheid. Dergelijk systeem is uitermate geschikt voor onze spelers", aldus de Nederlander na afloop van de partij op Stamford Bridge.

"Met de oude speelstijl hebben we vijf wedstrijden moeite gehad om te scoren. We hebben in twee duels ook geen tegendoelpunt gekregen", ging Koeman verder. In zes wedstrijden in de Champions League kon Valencia maar twee keer scoren. "We hebben wel nog steeds moeite met scoren. We kregen twee tot drie kansen, maar het is duidelijk dat het nog steeds zorgelijk is. Ik zag ook positieve dingen. David Silva speelde een goede wedstrijd. Beetje bij beetje gaat het team vooruit, maar we zullen vooral nog aan het fysieke aspect moeten werken", besluit Koeman zijn trainerspraatje.

Valencia speelde gisteren 0-0-gelijk op het veld van het al geplaatste Chelsea. Omdat Schalke 04 gisteren met 3-1 kon winnen van de uittredende Noorse landskampioen Rosenborg, zat er ook geen overwintering in het UEFA-Cuptoernooi meer in voor de Spanjaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties