Jacobs: 'Van Heerden heeft ons pijn gedaan'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Jacobs: 'Van Heerden heeft ons pijn gedaan'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Anderlecht mag geen enkele wedstrijd verliezen”, opende Jacobs zijn wedstrijdanalyse.

“Maar twee factoren hebben er anders over beslist”, ging de paars-witte trainer verder. “We hebben zelf te veel de lange bal gebruikt en Van Heerden heeft ons in de tweede helft pijn gedaan met zijn snelheid, wendbaarheid en technische acties. Na de 1-0 moet je dan hopen dat de bal goed valt en dat is tijdens de tweede helft maar twee keer gebeurd.”
 
Goede reactie
 
Ondanks de dertien punten achterstand wou Jacobs niet te veel het negatieve benadrukken. “Ik heb een goede reactie gezien na de wedstrijd op Sint-Truiden. De balcirculatie en het balbezit waren goed, maar in de zestienmeter schort er iets. In Brugge moet je hopen om voor te komen, maar echte kansen heb ik gemist.”
 
“Tijdens de rust zag het er nochtans niet slecht uit. Club was alleen gevaarlijk op stilstaande fasen en je zag in de kleedkamer dat er vertrouwen was. Waarschijnlijk was er een beetje te veel vertrouwen in de groep gekomen”, aldus Jacobs.
 
Twee gewichten
 
Anderlecht lijkt net voor de winterstop al uitgeteld voor de titel. “We spelen iedere week met twee gewichten op onze schouders”, reageert de paars-witte trainer. “We moeten onze rechtstreekse concurrent verslaan en er wordt gerekend tot in het absurde. We moeten niet speculeren op onze tegenstanders als je zelf niet in orde bent qua puntenaantal. We zien in april nog wel of we meedoen voor de titel of niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties