Club niet gelukkig met selectie Van Heerden

Club niet gelukkig met selectie Van Heerden
Foto: © SC
Word fan van Club Brugge! 5783

Competitieleider Club Brugge zal het na Nieuwjaar een tijdje moeten stellen zonder zijn smaakmaker Elrio Van Heerden. De Zuid-Afrikaan is geselecteerd voor de Afrika Cup, die van 20 januari tot 10 februari in Ghana plaatsvindt.

Net nu Elrio Van Heerden de laatste weken zijn stempel begon te drukken op het spel van Club Brugge, dreigt blauw-zwart zijn zwarte parel in de eerste wedstrijden van de terugronde te moeten missen. De technisch vaardige middenvelder kreeg een uitnodiging in de bus van de Zuid-Afrikaanse voetbalfederatie om deel te nemen aan de Afrika Cup. Hij is ook van plan om op die uitnodiging in te gaan, hoewel hij laat uitschijnen liever in België te blijven. "Wat kan ik doen? Ik kan die selectie toch moeilijk weigeren? Anders kan de FIFA mij beboeten", reageert Van Heerden in Het Nieuwsblad.
 
Bij Club kunnen ze er in ieder geval niet om lachen en houden ze hun hart vast. Bij zijn vorige selectie voor de nationale ploeg keerde hij geblesseerd terug. Sportmanager Luc Devroe licht toe. "Gelukkig zijn we er niet mee, want hij heeft tot nu toe nog maar vier volledige wedstrijden gespeeld en we zijn hem weer kwijt. Maar dat verandert niets aan de zaak. Wij leggen ons neer bij de reglementen."  Hoopt hij dan dat Zuid-Afrika de finale niet bereikt? "Uiteraard, omdat we hopen hem zo snel mogelijk terug te hebben", besluit Devroe. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties