Zwak Anderlecht mag Aalborg bedanken

Zwak Anderlecht mag Aalborg bedanken
Foto: © SC

Anderlecht ging woensdagavond met 2-1 onderuit op het veld van Getafe. Ondanks de nederlaag plaatst paars-wit zich voor de volgende ronde van de UEFA-beker. Aalborg won met 1-3 op het veld van Hapoel en geeft zo Anderlecht de volgende ronde cadeau.

Anderlecht gaf nooit de indruk deze wedstrijd te kunnen winnen. Het speelde slap tegen de Spaanse club die het balletje meermaals goed wist rond te tikken. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Anderlecht stond al op achterstand. Via een afgeweken bal tegen Van Damme wist Pablo al meteen te scoren, 1-0. De bezoekers reageerden meteen maar Théréau liet zien dat hij niet in goede vorm is. De aanvaller maakte een verkeerde beslissing door tegen de bal te koppen en niet te trappen: weg was de enorme kans. Nadien zakte Anderlecht opnieuw naar achter. Getafe had het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk was het niet. Het speelde de bal wel goed rond en liet Biglia en co achter de bal lopen. Op het half uur moest Zitka plat gaan op een schot van Manu. Op slag van rust kregen beide ploegen nog één uitstekende kans. Granero mocht alleen op Zitka afgaan, maar schoot op de Tsjechische doelman. Aan de overkant kopte Van Damme een hoekschop net naast en zo bleef het 1-0.

Ook na de pauze slikte Anderlecht meteen een doelpunt. Pablo bediende Celestini die de bal in één keer voorbij doelman Zitka trapte: 2-0. Getafe op rozen tegen paars-wit. Toch probeerde de landskampioen iets terug te doen, maar de ingevallen Mpenza schoot te zwak. De ploeg van trainer Ariël Jacobs speelde slecht, maar kon rond het uur wel rekenen op een 1-3 voorsprong voor Aalborg. De wedstrijd sleepte zich naar het einde. Beide clubs waren duidelijk 'tevreden' met deze uitslag, of de uitslag in de andere wedstrijd. In de slotfase kreeg Théréau nog twee kopkansen. De eerste kopte de aanvaller veel te zwak, maar in de allerlaatste minuut was het toch raak: 2-1.

Ondanks de nederlaag, mag Anderlecht toch naar de volgende ronde. Door de zege van Aalborg in Tel-Aviv eindigt Anderlecht nipt derde en mag het zich opmaken voor Europees voetbal na de winter. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties