Anderlecht aarzelend voorbij Bergen

Anderlecht aarzelend voorbij Bergen
Foto: © SC

Anderlecht heeft zich in extremis toch een klein kerstcadeautje bezorgd. Hoewel de sfeer onder de paars-witte boom niet optimaal zal zijn, toch kan de regerende landskampioen met een zege op zak op winterstage vertrekken.

Bij Anderlecht raakt Odidja Vadis op tijd fit en mocht hij zoals beloofd starten, ten koste van de zieke Bart Goor. Voorin moest Cyril Théréau na een andermaal teleurstellende prestatie in Getafe plaatsruimen voor Mbo Mpenza.

Anderlecht kwam aanvankelijk het sterkst voor de dag op de moeilijk bespeelbare grasmat van het Astridpark. Op een deels wit en deels groen veld kwam Sporting na een kwartier op voorsprong via Vadis, die z'n eerste competitiedoelpunt voor Anderlecht scoorde. Maar ook nu weer konden de Brusselaars hun voorsprong niet vasthouden en vijf minuten na de 1-0 maakte François Zoko alweer gelijk. Duarte veroverde de bal, gaf laag voor en zag Zoko de eerste Henegouwse kans meteen benutten.

Even was Anderlecht van slag, maar Mpenza bracht weer wat hoop door Ahmed Hassan tien minuten voor de pauze de 2-1 aan te bieden. De Egyptenaar liet de kans niet liggen en mocht zes minuten nog eens juichen, wanneer de onfortuinlijke Dare Nibombé de oranje sneeuwbal in eigen doel tikte. De zege leek nu zo goed als zeker voor paars-wit, maar stuitte in de tweede periode op een sterker Bergen. Een tweede kans van de bezoekers leverde ook meteen een tweede treffer op, wanneer alweer Zoko een knappe assist van Wilfried Dalmat afrondde. Beide partijen kregen nog wat kansen, maar uiteindelijk mocht Anderlecht met de drie punten terug de warme kleedkamers opzoeken. Het Astridpark kreeg vier doelpunten te zien, maar relatief weinig om zich in de vrieskou aan op te warmen. Voor de landskampioen kan het wel een opsteker zijn om eindelijk nog eens te winnen. Dat was sinds de bekeroverwinning tegen Hamme niet meer gelukt. We wensen Ariël Jacobs het beste voor 2008... hij zal het nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties