Volgt van Basten Hitzfeld op?

Nico Wieme
| 0 reacties
Volgt van Basten Hitzfeld op?
Foto: © SC

Na de 6-0 overwinning tegen Aris Thessaloniki en de daarmee verbonden Europese overwintering heeft Bayern Münchentrainer Ottmar Hitzfeld zich teruggetrokken in de sneeuw van St.-Anton.

Het Duitse voetbalmagazine Kicker wou van Bayerntrainer Ottmar Hitzfeld op zijn vakantiebestemming horen wat zijn toekomstplannen zijn. De 58-jarige coach wou daar tijdens zijn vakantie echter niets over kwijt. Na de Europese match tegen de Grieken had hij al laten weten dat hij op zijn minst in de terugronde nog trainer zal zijn van Bayern en dat hij er alles wil aan doen om met de vereniging de titel binnen te halen.
 
Mes in de rug
Met deze ogenschijnlijke afscheidswoorden heeft Hitzfeld het Bayernbestuur echter verrast. Officieel heette het dat er over een verlenging van de samenwerking in januari zou gesproken worden. Bovendien had men in München de indruk dat Hitzfeld ook na 30 juni 2008 nog met Bayern verder wou. Daar ziet het dus niet meteen naar uit. De ervaren coach ervoer de openbare kritiek van Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge over zijn rotatiesysteem als een dolk in de rug en is nu zelf in het offensief gegaan. Het gerucht doet ook al langer de ronde dat Hitzfeld in Zwitserland na het EK 2008 als bondscoach aan de slag zou kunnen. En ook in Salzburg zou hij onderhandelen over de opvolging van Giovanni Trapattoni. Aan aanbiedingen heeft hij duidelijk geen gebrek.
 
Van Basten
Hitzfelds woorden hebben Rummenigge en manager Uli Hoeneß ertoe aangezet op zoek te gaan naar een competente opvolger. Als eerste optie lijkt Marco van Basten in aanmerking te komen. De Nederlandse bondscoach heeft enkele weken geleden zelf aangegeven na het EK niet verder te doen bij Oranje. Van Basten werd met Nederland als speler Europees kampioen tijdens het EK van 1988 in Duitsland. Als trainer heeft hij echter geen ervaring met clubteams. In zijn voordeel pleit wel dat hij de Duitse taal machtig is. De aanstelling van San Marcozou slecht nieuws betekenen voor Bayernmiddenvelder Mark van Bommel, die al geruime tijd op voet van oorlog leeft met de huidige Nederlandse bondscoach. Van Bommel heeft al laten weten nooit meer onder van Basten te willen spelen.
 
Afscheid
In München doet men er best aan niet te lang te wachten om een opvolger van Hitzfeld aan te stellen. Anders zouden allerlei speculaties wel eens de kop kunnen opsteken en staan FC Hollywood weer woelige tijden te wachten. Als Hitzfeld absoluut het seizoen wil uitdoen bij Bayern, zorgt hij er best voor dat zijn team zo veel mogelijk punten en successen haalt. De ploeg heeft daarvoor voldoende kwaliteit. Ze zou haar loyale chef zeker een waardig afscheid moeten gunnen. Hitzfeld zelf, die bekendstaat als een vechter, zal er zeker alles aan doen om met een titel een (definitieve?) streep onder zijn Bayern München te trekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties