Provincialer ontslaat coach na 22 jaar dienst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Provincialer ontslaat coach na 22 jaar dienst
Foto: © SC

Union Lovenjoel, een tweedeprovincialer uit Brabant, heeft zijn coach Gilbert Winant ontslagen. Niet aan de hand, zou u zeggen want dat is voetbal, ware het niet dat de man al 22 jaar coach was van het team.

Het bestuur van Lovenjoel had Gilbert Winant kort voor Kerstmis al op het matje geroepen. Het was niet tevreden over de 3 op 27 en besloot om de coach te ontslaan en dat na 22 jaar trouwe dienst. "Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik wist wel dat de resultaten tegenvielen, maar gezien de vele blessures was dat niet onlogisch. Haast alle spitsen zijn geblesseerd. Nu zijn ze weer speelklaar en kon het alleen maar beter gaan na de winterstop. Het bestuur heeft nooit eerder met mij gesproken om de situatie aan te kaarten. Dat ik dan op deze manier aan de kant geschoven wordt, stelt me diep teleur", aldus Winant in de krant Het Nieuwsblad.

De coach zal alvast moeten wennen aan zijn nieuwe leven. "Het zal vreemd aanvoelen, die vrije namiddagen. Mijn vrouw vroeg me daarstraks hoe ik me voelde. Normaal was dat het moment dat ik mijn sportzak pakte. Het is raar om niets meer om handen te hebben, maar ik heb nu wel tijd voor andere dingen", besluit de arme man. [BA]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties